Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mai mulţi români au fost arestaţi în Anglia, după descoperirea unei uriaşe reţele de bordeluri româneşti. Zeci de fete, ţinute în sclavie

Acţiunea poliţiştilor englezi a avut loc simultan cu alte raiduri din toată țara, oamenii legii reuşind să salveze zeci de femei traficate de români.

de Redactia Observator

la 29.11.2017 , 18:31

Mai mulţi români au fost arestaţi în Anglia, după descoperirea unei uriaşe reţele de bordeluri româneşti. Zeci de fete, ţinute în sclavie

O adresă din Ardwick a fost percheziționată de poliție, iar un român de 43 de ani a fost arestat pentru suspiciunea de trafic de persoane şi exploatare sexuală. Pe lângă acesta, au mai fost reţinuţi, de la alte adrese, înca alți patru bărbați și o femeie.

Acţiunea poliţiştilor englezi a avut loc simultan cu alte raiduri din toată țara, oamenii legii reuşind să salveze zeci de femei, suspectate că au fost traficate, anunţă presa engleză.

Un detectiv a confirmat pentru presa engleză că investighează un grup românesc de crimă organizată, precizând că este vorba despre o reţea de mai multe bordeluri, conduse tot de români, în care zeci de românce erau aduse din ţară şi obligate să întreţină relaţii sexuale. 

Articolul continuă după reclamă

Pe lângă raidul de la Ardwick, mai multe locuinţe din Wadeson Road, Blackburn, Preston, Luton și Northampton au fost, de asemenea, precheziţionate de ofițeri.

În afară de românul arestat la Manchester, alți patru bărbați și o femeie sunt de asemenea reţinuţi sub suspiciunea de conspirație la trafic pentru exploatare sexuală. Un alt bărbat a fost reținut la aeroportul John Lennon din Liverpool, în timp ce încerca să fugă din ţară.

Poliția a confirmat că numărul femeilor salvate este considerabil şi toate au fost traficate în Marea Britanie din România. Ele sunt acum îngrijite de ofițeri special instruiți.

La anchetă au participat poliţişti din 4 comitate: Lancashire, Greater Manchester, Northamptonshire și Bedfordshire, intervenţiei alocându-se un număr impresionant de poliţişti.

"Arestările de astăzi sunt rezultatul unei anchete îndelungate privind un grup de crime organizată din România, care administra o serie de bordeluri. Ne angajăm să investigăm traficul de persoane și sclavia modernă și să luăm măsuri ferme împotriva celor care doresc să-i exploateze pe alții pentru câștiguri financiare. Deşi sclavia modernă este o crimă dificilă de detectat, cerem publicului să raporteze orice preocupare din comunitățile lor. Acționând pe informații, am salvat astăzi mai multe femei de exploatarea sexuală și lucrăm împreună cu ele pentru a le asigura un viitor mai bun", a precizat Det. Sgt. Stu Peall, şeful operaţiunii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Mai mulţi români au fost arestaţi în Anglia, după descoperirea unei uriaşe reţele de bordeluri româneşti. Zeci de fete, ţinute în sclavie