Antena Meniu Search
x

Video Mai mulţi români au vândut 10.000 de pizza pentru a celebra prima tranzacţie cu Bitcoin, din 2010. Un american cumpăra atunci 2 pizza cu 10.000 de monede

Cu 10.000 de Bitcoini cumpărai două pizza în prima tranzacție cu această cryptomonedă în urma cu 13 ani, pe 22 mai. De atunci moneda digitală a avut o creștere uriaşă. Tranzacţia din 2010 a fost sărbătorită aseară sub numele "Bitcoin Pizza Day" atât în București, cât și în întreagă lume. Iar cu această ocazie, a fost lansată o provocare inedită.

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 29.05.2023, 10:49

Vezi și

Cea mai mare comunitate crypto din ţara noastră s-a reunit noaptea trecută în Centrul Vechi din Capitală pentru a intra în Cartea Recordurilor cu un eveniment caritabil, vânzarea a 10.000 de pizza în 12 ore. Dar şi pentru a celebra prima tranzacţie bitcoin făcută de Laszlo Hanyecz, un programator american stabilit în Florida care şi-a dorit să cumpere în 2010 două pizza, folosind 10.000 bitcoini, fără să poată anticipa creşterea uriaşă prin care va trece moneda virtuală.   

Laszlo Hanyecz, programator: Sincer, m-am gândit că ar fi foarte tare dacă aș putea spune că tocmai am schimbat acești bani de pe internet într-un bun din lumea reală. Și m-am gândit că mâncarea ar putea fi cel mai bun lucru. Mâncarea este o necesitate de bază și am ales pizza. Oamenii râd de asta, dar la momentul respectiv nu a valorat nimic.

Un Bitcoin valorează în prezent 26.000 de dolari

Eduard Marin, reporter Observator: În urmă cu 13 ani, 10.000 de bitcoini valorau puţin peste 40 de dolari. Iar în prezent, un singur bitcoin valorează peste 26.000 de mii de dolari.  Cryptomoneda este extrem de volatilă şi are fluctuaţii de preţ. În schimb, există un număr fix, de 21 de milioane de monede iar cu cât este mai rară, cu atât este mai greu de obţinut şi valoarea Bitcoin creşte.

Daniel Niţă, CryptoYoutuber: Fluctuațiile de preț vin pentru că Bitcoin este un asset la început de drum ,are o istorie scurtă. Pe termen lung, el se va stabiliza și va ajunge un aur digital.

Comunitatea cripto din toată lumea sărbătoreşte BITCOIN PIZZA DAY pentru a-i aminti lui Laszlo cum ar fi putut să fie milionar daca nu cumpăra acele 2 pizza. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mai mulţi români au vândut 10.000 de pizza pentru a celebra prima tranzacţie cu Bitcoin, din 2010. Un american cumpăra atunci 2 pizza cu 10.000 de monede