Antena Meniu Search
x

Maiorul Radu Florin Teletin a murit în Făgăraș, a căzut în gol 400 de metri, de pe creastă

Maiorul Radu Florin Teletin a murit în Făgăraș, după ce a căzut în gol 400 de metri, de pe creastă. O turistă a văzut totul și a sunat la 112.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 31.08.2020, 09:17

  • Maiorul a supraviețuit căderii în gol doar câteva zeci de minute.
  • Un elicopter a fost trimis să îl salveze, dar a fost prea târziu.

Un cumplit accident pe munte i-a luat viața maiorului Radu Florin Teletin, ofițer în Garda de Onoare. În vârstă de 40 de ani, acesta a căzut în gol 400 de metri de pe creasta Făgărașului, acolo unde efectua o ascensiune solitară.

Salvamontiștii au fost anunțați la numărul de urgență 112, sâmbătă, de o turistă care a văzut momentul în care maiorul a căzut de pe munte. 

"Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului. A supraviețuit până a venit elicopterul, era inconștient, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.", a transmis Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș. 

Potrivit acestuia, maiorul Teletin era un experimentat al muntelui, dar a ales să parcurgă singur traseul alpin. "Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier.", a mai spus Ion Sănduloiu.

Pe acelaşi subiect

MApN a transmis un mesaj emoționant după decesul ofițerului: "Drum lin spre stele, Radu Florin Teletin!

Ieri, camaradul nostru, maiorul Radu Florin Teletin, a suferit un accident pe un traseu montan din munții Făgărașului. Mult prea nedrept și mult prea devreme a plecat către Garda de Onoare din ceruri.

Un caracter puternic, un om deosebit și un ofițer desăvârșit a cărui activitate în unitate, a stat în cei șaptesprezece ani, sub semnul trudei, seriozității, loialității, devotamentului și al respectului pentru valoare. Respectat și apreciat, întotdeauna a știut să fie aproape de camarazii săi. Pasionat de munte și de fotografie, de fiecare dată când avea posibilitatea parcurgea trasee montane dificile și din păcate, muntele și-a cerut tributul. Omul și ofițerul, Radu Florin Teletin, va continua să fie alături de noi și îi vom păstra vie amintirea în sufletele noastre.

Dumnezeu să te odihnească în pace!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Maiorul Radu Florin Teletin a murit în Făgăraș, a căzut în gol 400 de metri, de pe creastă