Antena Meniu Search
x

Majorarea taxelor ar putea duce la disparitia blugilor

Blugii, purtati de generatii intregi din toata lumea, ar putea deveni o marfa rara pe piata Uniunii Europene. Motivul ar fi taxele care vor creste de la 12% la 38%

Uniunea Europeana vrea sa puna o taxa producatorilor americani care fac blugi pentru femei, iar decizia a fost luata dupa ce nu au fost respectate normele impuse de Organizatia Mondiala pentru Comert.

Astfel, producatorii se plang ca aceasta taxa ar putea fi o lovitura pentru afacerile lor pentru ca foarte multi oameni si-ar putea pierde locurile de munca. 75% din blugii vanduti in toata lumea sunt produsi in America.

1873 este anul de nastere al banalilor, dar utililor blugi. Atunci, doi oameni au reusit sa creeze o pereche de jeansi din denim, ata si putin metal, ce avea sa devina, mai tarziu, cel mai popular articol vestimentar din toate timpurile. Cunoscuti la inceput ca “waist overalls” (pantaloni peste talie), acestia erau ideali pentru cei care lucrau in minele de aur, fiind croiti dintr-un material rezistent. Povestea adevaratilor blugi incepe odata cu venirea lui Levi Strauss in San Francisco. Aici a deschis un magazin in care se comercializau ustensile pentru mineri. Intr-o zi a adus un balot de panza tare pe care intentiona sa il vanda oamenilor pentru corturi, dar la sfatul unui cunoscut, a decis sa confectioneze pantaloni pentru barbati. Tot ce s-a intamplat de atunci nu a facut decat sa asigure locul blugilor in istoria vestimentatiei din intreaga lume.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Majorarea taxelor ar putea duce la disparitia blugilor