Antena Meniu Search
x

Mamele ucrainence răsuflă ușurate când îşi văd copiii scăpaţi din infern. La Galaţi, cei mici s-au jucat şi au savurat o felie de tort

Cu muzică şi voie bună. Aşa au fost întâmpinaţi zeci de copii ucraineni, la o sală de joacă din Galaţi. Au cântat, au dansat, s-au jucat, iar la final au savurat o felie de tort. Foarte încântaţi au fost şi părinţii, care s-au bucurat să-şi vadă copiii fericiţi, după ce au scăpat de infernul din ţara lor. 

de Adrian Obreja

la 23.03.2022, 08:39

Vezi și

Războiul a lăsat în inimile refugiaţilor multă durere şi suferinţă. Pentru copii, însă, cuvinte precum bombardamente sau împuşcături par să nu existe. Deşi melodiile nu erau în limba lor natală, cei mici nu au ţinut cont şi s-au distrat din plin. Iar organizatorii au ştiut exact cum să-i facă să zâmbească. 

Nicoleta Marola, administrator lol de joacă: Sunt foarte lipicioşi, deși nu cunosc limba, ei simt mai mult decât noi şi simt că suntem oameni buni. Aşa suntem noi românii. 

Bucuria de a vedea că cei mici sunt în siguranţă

În tot acest timp mamele lor îi urmăreau de pe margine, răsuflând ușurate că au scapat din infern. 

Pe acelaşi subiect

Daria, refugiată: Ne simțim foarte bine aici. Acolo, în Odessa, sunt bombardamente. Fiica mea chiar a avut probleme de sănătate din cauza asta. Dar este bine. Nu a trebuit să-i mai povestesc fiicei despre război, pentru că ea a văzut cu ochii ei ce înseamnă războiul, tot ce se întâmplă acolo. 

Refugiată: Copilul meu se simte foarte bine aici. Înțelege ce se întâmplă acasă, are 9 ani, singur citește pe internet, se informează. Vom mai rămâne aici, să vedem care e situația acasă și poate ne vom întoarce în Ucraina.

De la petrecere nu a lipsit nici tortul, mai ales că a fost ziua de naştere a uneia dintre fetiţele refugiate.

Mugurel Istrate, administrator restaurant: Cea mai mare bucurie a mea e în momentul în care văd un copil râzând. Ei vin triști, cu amintiri neplăcute din țara lor. În momentul în care le oferim puțină căldură, o mâncare bună, un zâmbet, o îmbrățișare, apare zâmbetul pe fața copilului, ceea ce mă bucură extraordinar. 

Peste 80 de copii însoţiţi de mame vin la sala de joacă zilnic, unde sunt aşteptaţi şi cu mâncare caldă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mamele ucrainence răsuflă ușurate când îşi văd copiii scăpaţi din infern. La Galaţi, cei mici s-au jucat şi au savurat o felie de tort