Antena Meniu Search
x

Video Mănăstire din Tulcea, executată silit pentru o lucrare din 2011. Datoria se ridică la 300.000 de lei

Situaţie neobişnuită la o mănăstire din Tulcea de unde executorii judecătoreşti au de recuperat o datorie de sute de mii de euro. Totul a pornit de la neplata unor lucrări de renovare făcute în mănăstire în urmă cu 10 ani. Constructorul şi-a cerut banii în justiţie şi a câştigat procesul. Acum stareţul lăcaşului de cult aşteaptă ca datoria să fie achitată de Biserica Ortodoxă Română. Reprezentanţii bisericii, pe de altă parte, spun că nu au nici o obligaţie în acest sens. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.11.2022, 16:32

Mănăstire din Tulcea, executată silit pentru o lucrare din 2011. Datoria se ridică la 300.000 de lei
Mănăstire din Tulcea, executată silit pentru o lucrare din 2011. Datoria se ridică la 300.000 de lei

Reprezentanţii mănăstirii susţin că bunurile lor sunt sacre, sunt sfinte şi nu pot fi executate silit, prin urmare se impune anularea dosarului de executare. Un dosar în care au fost administrate mai multe probe, atât de la martori, cât şi o expertiză tehnică în construcţii.

Instanţa a stabilit faptul că lucrarea efectuată a corespuns tuturor criteriilor de calitate, doar că reprezentanţii mănăstirii au refuzat să semneze procesul verbal de recepţie şi au justificat acest fapt prin mai multe motive. În primul rând, firma care a făcut această lucrare a solicitat o anumită sumă de bani iniţial; pe parcusul lucrărilor suma a fost mărită în mod nejustificat, prin urmare reprezentanţii mânăstirii nu au vrut să mai plătească.

Au apelat şi la ajutorul Bisericii ortodoxe Române, însă BOR nu vrea să îşi însuşească această lucrare. Lucrarea făcută la acoperişul care a fost refăcut în 2011 nu a fost plătită nici până în ziua de astăzi. Cu tot cu penalităţi, suma se ridică la 300 de mii de lei. bani pe care mănăstirea ar trebui să o achite firmei care a făcut această lucrare, iar judecătorii au declarat câştig de cauză firmei care a executat lucrarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mănăstire din Tulcea, executată silit pentru o lucrare din 2011. Datoria se ridică la 300.000 de lei