Antena Meniu Search
x

Video MApN în căutare de noi recruţi. Salariul unui soldat poate ajunge la 5.000 de lei: cât ar câştiga un ofiţer

Armata caută recruţi! După eşecul din campania trecută în care 6 din 10 candidaţi au picat la probele fizice şi psihologice, Ministerul Apărării Naţionale îşi încearcă, din nou, norocul. De această dată au pus la bătaie peste 3.800 de posturi de soldaţi profesionişti şi îi încurajează pe cei care au picat dăţile tecute să revină la probe. În paralel, armata are nevoie şi de studenţi la şcolile şi academiile militare.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 23.05.2024 , 17:58

Târâş pe coate şi genunchi, flotări şi mers pe bârnă. Asta trebuie să facă cei care vor un loc în Armata Română. Sunt probe pe care mulţi le încearcă, dar puţini le pot trece. "Cea mai dificilă probă pentru candidaţii care optează pentru o funcţie de soldaţi gradaţi profesionişti este proba de alergare. 25-30% dintre candidaţi pică la această probă din lipsa pregătirii fizice corespunzătoare", a declarat Adrian Baschi, şef compartiment Educaţie Fizică Militară.

Ce salarii oferă Armata

Marius a reuşit şi speră să îmbrace uniforma militară cât mai curând. Ştie clar de ce vrea o astfel de meserie. "Seriozitate, disciplină, un loc de muncă stabil. La început mi s-a părut un pic dificil, dar după am lăsat emoţiile de-o parte şi m-am axat să obţin un punctaj mult mai bun. Mai am traseul de 2000 de metri şi psihologicul", a declarat Marius Radu, candidat.

Vezi și

MApN incearca sa inroleze cel putin 3.800 de tineri din toată ţara şi a modificat dificultatea probelor la un nivel mediu. Asta după ce campania trecută de recrutare a fost un eşec. 6 din 10 candidaţi au picat fie proba fizică, fie testul psihologic. "Cei care vor să fie soldaţi profesionişti în armata României mai au timp să îşi depună dosarele de înscriere până pe 1 iunie. Urmează apoi o perioadă de selecţie, de probe eliminatorii. Cu puţină pregătire, cred că orice persoană cu vârsta între 18 şi 45 de ani ar putea să treacă de aceste probe", a declarat Corneliu Pave, purtător de cuvânt MApN.

Cei care vor sa schimbe tinuta obișnuită cu uniforma militara si sa devina subofiteri sau maiștrii trebuie sa aiba pana in 28 de ani. Iar ca sa fie declarati admisi, candidatii trebuie sa treaca de probele fizice, psihologice si medicale. Sunt disponibile peste 1.500 de locuri în şcolile postliceale şi peste 1.200 de posturi de ofiţeri. Emilian şi Andrei au trecut deja de probele de foc. Mai au un singur hop. Potrivit datelor MApN, salariul unui soldat poate ajunge la 5.000 de lei în timp ce salariul unui ofiţer poate depăşi la finalul carierei 20.000 de lei. Iar subofiţerii pot câştiga între 3.000 şi aproape 6.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » MApN în căutare de noi recruţi. Salariul unui soldat poate ajunge la 5.000 de lei: cât ar câştiga un ofiţer