Antena Meniu Search
x
LIVE

Mario Iorgulescu nu scapă de ancheta penală, după transferul la o clinică din Milano

Procurorul General vine cu explicaţii privind transferul în Italia al lui Mario Iorgulescu. Bogdan Licu spune că anchetatorii nu se puteau opune deciziei familiei de a-l muta şi dă asigurări că fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal poate fi tras la răspundere penală, chiar şi din Milano.

De Redactia Observator la 24.09.2019, 20:32
Vezi și

Procurorul General al României vine cu explicaţii privind transferul în Italia al lui Mario Iorgulescu. Bogdan Licu spune că anchetatorii nu se puteau opune deciziei familiei de a-l muta şi dă asigurări că fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal poate fi tras la răspundere penală, chiar şi din Milano, acolo unde a fost internat. Ba chiar face şi o glumă neinspirată. Licu susţine că cei care fug de justiţie, până la urmă, fac doar condiţie fizică.

Procurorul nu putea împiedica, scoaterea lui din ţară, transferul la o altă clinică din străinătate, unde familia a considerat că poate poate fi îngrijit mai bine - Bogdan Licu, procurorul general al României

La mai bine de 30 de ore de la transferul în Italia, procurorii din Capitală nu spun dacă au primit în cele din urmă o comunicare oficială din partea spitalului Elias, acolo unde Mario Iorgulescu a fost internat în ultimele două săptămâni.

Nici medicii români nu mai dau detalii despre starea de sănătate în care se afla pacientul în momentul în care a fost transportat în Milano. Avionul care l-a preluat are dotările unei ambulanţe şi aparţine Ministerului Sănătăţii din Turcia.

Zeci de mii de euro pentru transferul lui Mario Iorgulescu

Aeronava a venit din Istanbul şi a aterizat vineri pe aeroportul Băneasa. A plecat spre Milano după trei zile, mai exact ieri, la ora 11 şi 7 minute.

Un transfer cu o astfel de ambulanţă aeriană costă între şapte mii şi zece mii de euro pe oră. Durata zborului de aici, din Bucureşti, până pe aeroportul Malpensa din Milano este de aproximativ trei ore. Dacă a fost plătit şi transportul echipei medicale de la şi înapoi la Istanbul, familia Iorgulescu a achitat cinci ore de zbor. Adică între 35 şi 50 de mii de euro.

Mario Iorgulescu a fost internat într-una dintre cele mai mari clinici private din Italia, San Raffaele din Milano. Deşi este urmărit penal, iar săptămâna trecută ar fi trebuit să i se aducă la cunoştinţă calitatea de suspect, poliţiştii şi procurorii nu l-au putut audia din cauza stării de sănătate precare. Acum, anchetatorii români ar putea merge în Italia pentru a-l audia. Sau ar putea cere o comisie rogatorie.

Procurorul general al României se ține de glume

Nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală. Poate doar să facă puţină condiţie fizică. Până la urmă tot este prins - Bogdan Licu, procurorul general al României

Sper, din tot sufletul, ca autorităţile să nu-l lase scăpat. Şi părinţii lui să-şi dea seama că putea fiul lor să fie în locul fiului meu. În niciun fel nu au luat legătura cu noi. În niciun fel - tatăl lui Dani Vicol, tânărul ucis în accidentul provocat de Mario Iorgulescu

Mama lui Mario Iorgulescu a răbufnit pe Facebook

A scris un mesaj dur, pe care l-a şters însă câteva minute mai târziu.

"Văd că toată lumea jubilează, toată lumea îşi doreşte doar sânge şi moarte. Cu ultimele puteri, mă rog acum pe lângă acel copil care a murit. Dar mă rog şi pentru viaţa copilului meu, care se zbate între viaţă şi moarte şi care înţeleg că vă doriţi foarte mult să moară. Dar vă pun o întrebare: se rezolvă ceva prin moartea lui?" - Gabriela Iorgulescu

Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului şi a drogurilor. Pe 8 septembrie, un tânăr de 24 de ani a murit în accidentul provocat de fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mario Iorgulescu nu scapă de ancheta penală, după transferul la o clinică din Milano