Antena Meniu Search
x

Video Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnarea la 13 ani de închisoare, după ce a condus drogat şi l-a ucis pe Dani Vicol. Decizia, așteptată azi

Mario Iorgulescu află astăzi de la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dacă va scăpa de cei 13 ani de închisoare. Sentinţa a fost dată după ce acesta s-a urcat la volan băut şi drogat, provocând un accident cumplit, în care a murit Dani Vicol, un tânăr de 24 de ani, tatăl a doi copii. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 23.05.2024 , 10:00

Condamnat la 13 ani de închisoare cu executare pentru omor, Mario Iorgulescu aşteaptă, astăzi, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţă care, spera el, îi va anula condamnarea.

Reamintim că, în toamna anului 2019, Mario Iorgulescu a urcat la volan băut şi drogat şi a provocat un accident rutier mortal. Imediat după aceea, a fost scos din ţară de părinţi, dus în Italia şi internat la o clinică medicală privată. După 4 ani de procese, a fost condamnat definitiv, însă avocaţii lui au încercat prin toate modalităţile existente să îl scape de pedeapsă.

Mario Iorgulescu ar putea scăpa de pedeapsa de 13 ani de închisoare. Decizia, așteptată azi

Vezi și

Ultima cale extraordinară de atac este recursul în casaţie, o procedură care a trecut deja de camera de consiliu a Înaltei Curţi şi aşteaptă acum verdictul completului de 5 judecători.

Avocaţii lui Mario Iorgulescu au motivat în solicitarea recursului în casaţie faptul că pedeapsa a fost încadrată în alte limite speciale faţă de cele prevăzute de lege. Mai exact, spun aceştia, un accident rutier, fie el şi mortal, nu poate fi judecat ca un omor.

Aşadar, decizia rămâne practic acum în mâna Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În cazul în care vor accepta acest recurs în casaţie, dosarul va fi rejudecat şi am putea asista, de asemenea, la o premieră: ar fi prima condamnare definitivă pe care un fugar o primeşte şi care este desfiinţată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnarea la 13 ani de închisoare, după ce a condus drogat şi l-a ucis pe Dani Vicol. Decizia, așteptată azi