Antena Meniu Search
x

Cum au spart mascații petrecerea de logodnă de la Craiova (Video)

O petrecere de logodnă de la Craiova a fost spartă de mascaţi. Iar la o înmomântare din Baia Mare, zeci de oameni au fost scoşi cu Poliţia din cimitir. Zi de zi, apar tot mai multe exemple de comunităţi în care interdicţiile impuse de autorităţi par a fi opţionale. Amenzile curg şi sunt de ordinul sutelor de mii, însă riscul de răspândire a coronavirusului în zone unde nu se respectă starea de urgenţă rămâne şi nu poate fi combătut prin sancţiuni.

de Redactia Observator

la 26.04.2020, 21:24

Vezi și
  • Peste 60 de petrecăreți amendați.
  • Valoarea totală a sancțiunilor depășește 130 de mii de lei.

Fără să ţină cont de ordonanţele militare 60 de oameni s-au strâns la petrecerea de logodnă din cartierul Brestei din Craiova. Nici vorbă de măşti, mănuşi de protecţie sau de respectarea distanţei sociale. Distracţia a fost întreruptă brusc când forţele de ordine-poliţişti, mascaţi, jandarmi şi militari- le au bătut la poartă.

Romeo Tiberiade, preşedintele Partida Romilor Pro Europa: Din fericire, a ieşit bine. Poliţia naţională au intervenit ca nişte buni profesionişti, sunt negociatori buni, sunt oameni care respectă legea şi care şi sancţionează atunci când trebuie aşa cum s-a întâmplat şi de această dată, numai că au vorbit foarte frumos.

Cei mai mulţi petrecăreţi s-au ales cu câte două amenzi: una pentru că au încălcat ordonanţele militare care interzic nunţile şi înmormântările cu mai mult de opt persoane şi a doua pentru că nu aveau declaraţia pe propria răspundere.

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ DOLJ: Poliţiştii, în urma acţiunii desfăşurate, au legitimat 62 de persoane, cărora le-au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale. Valoarea sancţiunilor aplicate de oamenii legii este de 131 de mii de lei.

În Baia Mare, zeci de oameni s-au reunit la o înmormântare. Poliţiştii au prins de veste şi au încercat să-i împrăştie. Fără succes însă. Opt persoane au rămas la mormânt, iar restul s-au regrupat în stradă.

Slujba de înmormântare s-a desfășurat în conformitate cu prevederile ordonanței militare, cu participarea a maximum opt persoane. Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor și gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate și vor fi sancționate.

Agenţii care au participat sunt anchetaţi de şefii lor pentru eşecul intervenţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cum au spart mascații petrecerea de logodnă de la Craiova (Video)