Antena Meniu Search
x

Video Măști COVID-19 numai pentru nas, pe care oamenii să le poarte în timp ce mănâncă

Cercetătorii din Mexic au prezentat o nouă mască COVID-19, concepută pentru ca oamenii să o poarte doar peste nas, în timp ce mănâncă. Masca de nas se poartă pe sub masca normală de protecție.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.03.2021, 10:43

Maștile pentru nas se poartă pe sub masca normală - Captura video Youtube

Măștile Covid pentru nas ar fi bune la masă

Măștile pentru nas, purtate sub o mască completă, care se leagă normal, în spatele urechilor au fost dezvăluite într-un videoclip demonstrativ, în care un bărbat și o femeie se așează la masă, ca să mănânce, scrie Reuters.

În videoclip, perechea își scoate măștile obișnuite pentru a-și dezvălui măștile numai pentru nas, înainte de a începe să se bucure de prânzul în aer liber. Unii internauți s-au înveselit văzând ideea de mască pentru nas, spunând că speră să reducă transmisia virusului, însă alții au fost foarte ironici, luând în derâdere aspectul măștii de nas, care aduce, spun ei, cu un nas de clovn. "Cu greu o invenție nouă, clovnii le poartă de ani de zile", a postat un utilizator, împreună cu o fotografie a unui nas de clovn de un roșu aprins.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Celulele umane care oferă oamenilor simțul mirosului sunt un punct cheie de intrare pentru coronavirus, ceea ce face ca acoperirea nasului să fie importantă, potrivit Universității Johns Hopkins. Dar, Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca oamenii să poarte măști care să-și acopere atât nasul, gura cât și bărbia, pentru a se proteja cel mai bine de virus. Și studiile Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au arătat că mai mult material de mască este în general mai bun decât mai puțin. Luna trecută, un studiu CDC a arătat că dubla mascare poate reduce semnificativ răspândirea coronavirusului.

Raportul nu menționa numele cercetătorilor mexicani, compania lor sau când măștile pentru nas ar putea deveni disponibile publicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Măști COVID-19 numai pentru nas, pe care oamenii să le poarte în timp ce mănâncă