Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Măsuri pentru combaterea violenţei în şcoli. Victimele vor beneficia de terapie decontată de stat 

Cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, Guvernul anunţă noi măsuri pentru combaterea violenţei în sălile de clasă. Pe lângă cursuri de formare pentru profesori, copiii care sunt victimele bullyingului vor beneficia şi de şedinţe de terapie decontate de stat.  

de Florentina Lazăr

la 28.08.2024 , 14:24

Copiii victime ale violenţei vor primi sprijin de specialitate şi le for fi decontate şedinţe de terapie, a declarat miercuri prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a anunţat un Plan Naţional pentru un Mediu Sigur în învăţământ.

”Completăm setul de măsuri pentru combaterea violenţei şcolare printr-un Plan Naţional pentru un Mediu Sigur în învăţământ”, a declarat Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că toţi copiii victime ale violenţei sau implicaţi într-un asemenea act primesc sprijin de specialitate. De asemenea, le vor fi decontate şedinţele de terapie. Totodată, în şcoli vor exista sisteme de supraveghere audio-video care vor stoca date, iar statul va interveni imediat în cazul în care sunt semnalate cazuri de violenţă.

Vezi și

”Organizăm cursuri de formare pentru profesori şi o bibliotecă online cu conţinut dedicat combaterii violenţei în şcoli”, a adăugat Ciolacu.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » Măsuri pentru combaterea violenţei în şcoli. Victimele vor beneficia de terapie decontată de stat