Antena Meniu Search
x

Măsuri după 15 mai, anunțate de ministrul Vela: "Se va verifica temperatura clienților sau angajaților"

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat o parte din măsurile care ar putea fi impuse după data de 15 mai, dată la care ar trebui să se încheie starea de urgență și să intre în vigoare starea de alertă.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 23:10

Ministrul Vela a anunțat mai multe măsuri după 15 mai - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Ministrul Vela a anunțat ce se întâmplă dupp 15 mai
  • A doua etapă de relaxare ar putea fi la 1 iunie

Ministrul precizează că tot pachetul de propuneri pentru măsurile din 15 mai va fi publicat sâmbătă dimineață, cel mai probabil, pe site-ul web al ministerului.

Una dintre măsurile despre care a vorbit ministrul Vela este se adresează operatorilor economici cu mai mult de 50 de angajaţi, care trebuie să îşi decaleze programul de lucru, astfel încât angajații să nu ajungă toți în același timp, la muncă. Firmele vor fi obligate să se doteze cu termometre digitale, pentru a verifica temperatura angajaţilor sau a clienţilor magazinelor.

- Saloanele de înfrumuseţare trebuie să facă frecvent dezinfecţie și curăţenie.

 - Părăsirea localității se poate face în anumite condiţii, implementate într-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Încă se discută asupra necesităţii declaraţiei pe propria răspundere şi în ce condiţii nu este aceasta necesară.

- Ar putea fi ridicată carantina unor localităţi, dar există posibilitatea introducerii altora în carantină sau a unor părţi din localităţi.

- A doua etapă de relaxare ar putea fi la 1 iunie.

"Nu suntem în situaţia în care s-a terminat starea de urgenţă şi începem să mergem pe stadion la fotbal sau să facem evenimente, nunţi cu 200 de persoane, pentru că ajungem din nou în punctul de la care am pornit şi atunci este păcat de efortul cetăţenilor, de munca tuturor şi nu cred că îşi doreşte nimeni aşa ceva", a precizat ministrul Vela.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Măsuri după 15 mai, anunțate de ministrul Vela: "Se va verifica temperatura clienților sau angajaților"