Antena Meniu Search
x

Video Măsurile luate de o școală din Suceava pentru a evita facturile mari la curent și gaze. Proiectul a costat 4 milioane de lei

Conducerea unei şcoli din Fălticeni a accesat fonduri europene pentru modernizare. Proiectul are o valoare de peste 4 milioane de lei şi prevede izolarea clădirii, instalarea de panouri fotovoltaice şi multe alte facilităţi, care vor scădea considerabil facturile la utilităţi.  

de Angela Bertea

la 26.09.2022, 14:01

Vezi și

Proiectul este realizat în proporție de peste 90%, urmează finisajele și conectarea panourilor fotovoltaice. Principalul scop al proiectului a fost reducerea emisiilor de dioxid de carbon, cu 50%, lucru câștigător și din punct de vedere al costurilor utilităților.

Prin aceste pompe, căldura este captată de afară și transformată în energie termică. De altfel și izolația exterioară a școlii a redus considerabil pierderile de căldură. Deși au fost perioade cu temperaturi scăzute nu a fost necesară pornirea centralei termice.

Practic, prin măsurile implementate, consumul total de energie ar trebui să scadă cu 40%, lucru ce se va vedea cel mai bine în facturile de energie electrică și gaze naturale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Măsurile luate de o școală din Suceava pentru a evita facturile mari la curent și gaze. Proiectul a costat 4 milioane de lei