Antena Meniu Search
x

Matteo Politi a fost arestat în Veneția și va fi extrădat. Falsul chirurg estetician îşi schimbase numele

Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost arestat în Veneția și urmează să fie extrădat. Bărbatul, care avea doar opt clase, s-a dat drept medic timp de 15 ani și a înșelat mai multe persoane în Italia, România.

de Redactia Observator

la 23.08.2023, 08:39

Matteo Politi a fost arestat în Veneția și va fi extrădat. Falsul chirurg estetician îşi schimbase numele

Matteo Politi a fost arestat în Veneția în baza unui mandat european de arestare emis de țara noastră și urmează să fie extrădat, potrivit ANSA, citat de Mediafax.

Politi arestat în Veneţia

Activitatea medicală a lui Matteo Politi, în vârstă de 43 de ani (care între timp și-a schimbat numele în Luigi), s-a încheiat la Marghera (Veneția), unde carabinierii i-au pus cătușele bărbatului în baza unui mandat european de arestare emis de Autoritatea Judiciară din România, pentru executarea a 3 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunile de fraudă și falsificare de documente, în legătură cu exercitarea abuzivă a profesiei de medic.

Potrivit justiției române, în perioada martie - decembrie 2018, bărbatul s-ar fi dat drept medic, inducând în eroare nouă victime cu privire la calitatea sa de specialist în chirurgie plastică estetică, folosind un nume fals și efectuând operații în cinci unități sanitare din București, obținând profituri de zeci de mii de euro.

Investigațiile ulterioare au arătat că acesta și-a găsit apoi un loc de muncă într-un hotel din Mestre. După ce bărbatul a fost arestat, Politi a fost dus la închisoare, în așteptarea procedurilor de extrădare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Matteo Politi a fost arestat în Veneția și va fi extrădat. Falsul chirurg estetician îşi schimbase numele