Antena Meniu Search
x

Video Medicul ortoped, prins cu 20 de kg de cannabis într-o benzinărie din Arad, va sta 30 de zile după gratii. Complicii l-au dat de gol în faţa poliţiştilor

Doctor pe timpul zilei, traficant de droguri în timpul liber. Un medic rezident din Arad a fost prins de procurorii DIICOT în flagrant, în timp ce primea de la un cuplu.... 20 de kilograme de cannabis într-o benzinărie din oraş. Medicul şi ceilalţi doi intermediari prinşi, îşi vor petrece următoarele 30 de zile în arest. 

de Redactia Observator

la 01.02.2024, 20:13

Vezi și

Ofiţerii DIICOT au pornit pe urmele unui pachet plin cu droguri, sosit din Spania. Un bărbat şi o femeie au preluat marfa şi au pornit din Oradea cu misiunea clară de a o duce mai departe, la Arad. Complicii sunt prinşi însă la Timişoara.

Iulia Pop, reporter Observator: Cele două săgeţi au fost oprite aici, în trafic, în plină zi după o operaţiune ca în filme. În portbagaj aveau valizele cu droguri, iar asupra lor o parte din comisionul primit pentru livrare. 

Filmul flagrantului

Mai exact, 20 de kilograme de canabis, ambalate în mai multe pungi, cu o valoare 200 de mii de euro. De la intermediari află o informaţie şocantă: următoarea staţie a drogurilor ar trebui să fie un medic rezident de la Spitalul Judeţean din Arad. Cu ofiţerii pe urme, bărbatul şi femeia merg la întâlnire cu doctorul într-o benzinărie din Arad, la coborârea de pe autostradă. Acesta primeşte nonşalant drogurile. La scurt timp, medicul este încătuşat. În faţa anchetatorilor, păstrează tăcerea privind destinaţia finală a substanţelor interzise.

Pe acelaşi subiect

Răzvan Stanciu, avocatul medicului: Nu au dat declaraţii, din ce cunoaştem noi, nici ceilalţi inculpaţi nu au dat declaraţii. 

Medicul de 30 ani e angajat al Spitalului Judeţean din Arad. 

Simina Roz, Spitalul Judeţean Arad: Este vorba despre un medic rezident în anul 4, îşi desfăşoară activitatea de rezidenţiat în cadrul secţiei clinice de Ortopedie şi Traumatologie. Astăzi, nu s-a prezentat de dimineaţă la locul de muncă.  

Acuzaţii grave pentru cei trei

Nu a ajuns la serviciu pentru că împreună cu ceilalţi doi intermediari au rămas în custodia ofiţerilor DIICOT. Toţi trei sunt acuzaţi de infracţiuni extrem de grave: trafic internaţional şi trafic intern de droguri de risc.

Traficul de stupefiante devine un fenomen care se ascunde şi în spatele unor meserii onorabile. În luna iulie a anului trecut procurorii au descoperit un agent de poliţie de 25 de ani din Braşov care, spun anchetatorii, a vândut cocaină chiar în uniformă. Cu banii câştigaţi, îşi cumpăra maşini scumpe şi petrecea în cluburi. 

Ramona Pantea, expert psiholog: Orice persoană, indiferent de studiile pe care le are, poate intra un cerc vicios. O persoană care este la început de carieră care presupune muncă, abnegaţie, efort, va ajunge în această situaţie critică, deoarece fie are un anturaj de proastă calitate, fie o situaţie financiară precară.  

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei intermediari ai pachetului cu droguri ar putea sta în spatele gratiilor de la 2 la 7 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Medicul ortoped, prins cu 20 de kg de cannabis într-o benzinărie din Arad, va sta 30 de zile după gratii. Complicii l-au dat de gol în faţa poliţiştilor