Antena Meniu Search
x

Mesajul lui Iohannis pentru cei care au sunat la DSP fără a li se răspunde: Ne străduim să găsim personal suplimentar

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că au fost şi în unele zone încă mai sunt situaţii în care direcţiile de Sănătate Publică sunt „depăşite” de numărul mare de solicitări, el subliniind, în acest context, cât de importantă este activitatea voluntarilor.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 29.11.2020, 13:18

Klaus Iohannis, în vizită la Call Center-ul Direcției de Sănătate Publică de la Arena Națională
Klaus Iohannis, în vizită la Call Center-ul Direcției de Sănătate Publică de la Arena Națională - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

„Este o muncă extrem de solicitantă şi toţi ne străduim să găsim personal suplimentar, să încurajăm voluntari pentru a face munca DSP-urilor mai eficientă. Evident, au fost şi erori, au fost şi scăpări dar noi, guvernul, autorităţile lucrează permanent pentru a veni în sprijinul şi al DSP-ul şi al celor care suferă de această boală pentru a îmbunătăţi procedurile” afirmă şeful statului.

Întrebat duminică, la finalul vizitei pe care a făcut-o la call-centerul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care este mesajul său pentru oamenii care au sunat ore sau chiar zile la Direcţiile de Sănătate Publică fără ca cineva să le răspundă,dar şi celor care au întâmpinat dificultăţi în comunicarea cu aceste instituţii atunci când au avut nevoie de decizii de carantinare, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: „Mesajul pentru aceşti oameni este că DSP-urile au fost total depăşite. Deci, la început, şi unele încă sunt acum, sunt total depăşiţi, au număr insuficient de personal şi de aceea apreciez foarte, foarte mult această activitate care este o activitate voluntară şi vine să completeze practic munca DSP-ului. Este o muncă extrem de solicitantă şi toţi ne străduim să găsim personal suplimentar, să încurajăm voluntari pentru a face munca DSP-urilor mai eficientă. Evident, au fost şi erori, au fost şi scăpări dar noi, guvernul, autorităţile lucrează permanent pentru a veni în sprijinul şi al DSP-ul şi al celor care suferă de această boală pentru a îmbunătăţi procedurile”.

Întrebat dacă are informaţia conform căreia voluntarii au fost testaţi înainte de vizita sa la DSP Bucureşti, preşedintele a răspuns că a fost o acţiune voluntară 

„Am înţeles şi eu că a fost o acţiune de testare voluntară, mulţi s-au testat şi mi se pare un, lucru foarte bun. Cum este o activitate voluntară ceea ce fac ei, cred că dacă li se pune la dispoziţie o testare tot pe bază voluntară, este un lucru foarte bun, se simt şi ei mai siguri şi pot lucra cu mai mult spor”, a replicat preşedintele.

De asemenea, întrebat în baza cărei definiţii aceştia au fost testaţi, şeful statului a  răspuns că această definiţie poate fi explicată de către directorul DSP. 

El a catalogat drept „fake news, o minciună” informaţia conform cărora li s-ar fi spus voluntarilor de la call-center să nu privească în ochii preşedintelui

„Eu am venit aici să vorbesc cu oamenii despre ce fac ei, să mă uit în ochii lor şi să-mi spună ce probleme au şi cam asta fac peste tot unde merg: mă uit în ochii oamenilor şi îi întreb cu lucrează şi care sunt problemele lor”, a declarat preşedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Mesajul lui Iohannis pentru cei care au sunat la DSP fără a li se răspunde: Ne străduim să găsim personal suplimentar