Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Mi-a luat doi miei!" Scene de groază pentru sucevenii de la munte. Urşii înfometaţi dau iama în curţi şi le mănâncă animalele

Situație alarmantă în județul Suceava. În ultimă perioadă, tot mai multe gospodării din zona de munte au fost atacate de urși. Animalele au intrat până aproape de case și au provocat pagube însemnate în curțile oamenilor. În municipiul Câmpulung Moldovenesc, unii au rămas fără păsări de curte ori capre sau oi. 

de Angela Bertea

la 18.06.2024 , 11:21

Din luna mai, urşii au început să-și facă simțită prezența în zona de munte a județului Suceava.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc localnicii spun că urşii au apărut de aproape 10 ori, într-o lună de zile. Aceștia au fost văzuţi în aproape toate colţurile localităţii. Autoritățile spun că ar fi vorba despre 4 urși care dau târcoale municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar pentru a-i ţine departe s-a constituit o echipă mixtă care patrulează în fiecare noapte. "Una din metodele care trebuie aplicate este alungarea prin diferite mijloace, pe care jandarmeria o foloseşte. Vorbim de acele petarde, zgomote, lanterne, astfel încât exemplarele respective imediat au părăsit zona respectivă", a declarat Mihăiță Negură, primarul municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Urşii seamănă panică în Câmpulung Moldovenesc

Vezi și

Localnicii spun că stau cu teama că oricând se pot "trezi" cu ursul în gospodărie

Pe acelaşi subiect

"Mi-a luat doi miei, a mâncat din ei. Am dat cu lanterna peste el, s-a ridicat în picioare, am ţipat o dată la el şi a sărit peste gard", spune un localnic. 

Județul Suceava se confruntă cu un număr triplu de urși faţă de cât ar fi trebuit să fie în mod normal. "Ca şi efectiv optim pe fondurile de vânătoare ale Direcţie Silvice Suceava, optimul la noi este de o 100 de exemplare. În momentul de faţă avem 338 de exemplare", a declarat Cezar Tulbure, purtător de cuvânt Direcția Silvică Suceava. "Singura soluţie e să fie duşi în nişte sanctuare închise, speciale pentru ei", a explicat Gheorghe Sologiuc, activist de mediu.

Într-o altă zonă de munte, la Panaci, zilele trecute ursul a atacat și a mâncat două vaci și un cal. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » "Mi-a luat doi miei!" Scene de groază pentru sucevenii de la munte. Urşii înfometaţi dau iama în curţi şi le mănâncă animalele