Antena Meniu Search
x

Video Trei ursuleţi părăsiţi de mamă, împuşcaţi de autorităţile din Miercurea Ciuc. "Au luat cea mai grea decizie în acest caz"

Decizie controversată a autorităţilor din Miercurea Ciuc care au ordonat să fie împuşcaţi trei urşi tineri, pe care nu au reuşit să-i alunge din oraş. Exemplarele fuseseră părăsite recent de mama lor şi se plimbau pe străzi în căutare de hrană. Panica s-a instalat printre localnici după urşii au pătruns în gospodării. Autorităţile au încercat să alunge şi să tranchilizeze animalele, dar fără succes. În schimb, în Mureş, un alt urs a fost capturat şi relocat. 

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 15:00

Sunt ultimele imagini cu cei trei urşi tineri care fug de echipele de intervenţie. Prezenţa animalelor în oraş fusese semnalată de mai multe zile, iar o familie a cerut ajutor autorităţilor după ce urşii au intrat în curte şi au incercat să pătrundă în casă, în căutare de hrană. 

Boros Bela, viceprimar Miercurea Ciuc: În Miercurea Ciuc prezenta ursilor nu e o noutate, e ceva frecvent. Vorbim despre trei urşi de circa 3 ani, care au fost despărţiţi de către mama lor de circa trei săptămâni, dar care au fost crescuţi în felul următor, încât mâncarea lor se află în tomberoanele de gunoi, respectiv în curţile oamenilor. Ceea ce nu este normal pentru un animal sălbatic. 

Autorităţile n-au reuşit să tranchilizeze urşii

Vezi și

Echipaje de la Jandarmerie, ISU şi Poliţie au încercat să îi alunge sau să îi tranchilizeze, însă urşii ar fi devenit agresivi. 

Pe acelaşi subiect

Boros Bela, viceprimar Miercurea Ciuc: Când am ajuns pe strada Sumuleu Mic, de unde nu au vrut urşii să plece, şi chiar s-au manifestat cu agresiune faţă de noi, Comisia a luat cea mai grea decizie care se poate lua în acest caz. Respectiv extragerea prin împuşcare. 

Şi unul dintre urșii care vin la Platoul Cornești din Târgu Mureș a fost capturat. Zona este una dintre cele mai populare pentru petrecerea timpului liber de către localnici și turiști. Oamenii spun că doar în ultima perioadă acolo au fost văzute cinci exemplare de urs. 

Janos Szantho - Director Grădina Zoologică: Acum e perioada împerecherii, deci sunt şi mai activi. A fost capturat un urs, un mascul în jur de 2 ani jumatate, trei ani. Era în miezul nopţii, deci echipa de intervenţie a fost de faţă, deci totul a fost conform procedurii. 

Ursul a fost tranchilizat și relocat într-o zonă de munte a județului Mureș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Trei ursuleţi părăsiţi de mamă, împuşcaţi de autorităţile din Miercurea Ciuc. "Au luat cea mai grea decizie în acest caz"