Antena Meniu Search
x

Mica Unire, paradă în frig și zăpadă. Maraton până la graniţa cu Republica Moldova

Mii de ieşeni au înfruntat frigul şi ninsoarea pentru a asista la defilările organizate de ziua unirii Moldovei cu Ţara Românească. La 160 de ani de la Mica Unire, românii au găsit şi metode originale de a sărbători.

Vezi și

Mii de ieşeni au înfruntat frigul şi ninsoarea pentru a asista la defilările organizate de ziua unirii Moldovei cu Ţara Românească. La 160 de ani de la Mica Unire, românii au găsit şi metode originale de a sărbători. Elevii unei şcolii militare din Câmpulung Moldovenesc au ieşit să danseze în ninsoare. Iar la Galaţi, mai mulţi tineri au celebrat evenimentul printr-un maraton până la graniţa cu Republica Moldova.

La o temperatură de minus şase grade, peste 2.000 de ieşeni s-au adunat în centrul oraşului pentru a admira paradele de Mica Unire. Cu uniformele încărcate de zăpadă, militarii au oferit un spectacol apreciat de la cei mai mari până la cei mai mici. 

La doar şapte ani, Edi a impresionat publicul, după ce a privit toată ceremonia în poziţie de drepţi.

Nu doar soldaţii au defilat la Iaşi. În costume tradiţionale dacice, mai mulţi oameni au reconstituit istoria pe străzile oraşului. Apoi,  au încins hora unirii.

Tot cu paşi de dans a fost serbată unirea şi de elevii şcolii militare Câmpulung Moldovenesc.

Momentul i-a ajutat pe tineri să se încălzească, înainte de defilare. 

De încălzire au avut nevoie şi aceşti tineri din Galaţi, care, la minus 8 grade Celsius, s-au reunit în oraş gata de sport. 

Tinerii au alergat 21 de kilometri, până la frontiera cu Republica Moldova. Mesajul lor a fost unul de unitate cu fraţii de peste Prut.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a depus, de dimineaţă, o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, apoi a plecat să ia parte la ceremoniile de la Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mica Unire, paradă în frig și zăpadă. Maraton până la graniţa cu Republica Moldova