Antena Meniu Search
x

Micii balerini ai României, drumul anevoios spre marile scene

Micii balerini ai României se antrenează pentru performanţă într-un liceu nepregătit pentru talentul lor. Se costumează pe unde apucă şi dansează chiar şi pe holuri, pentru că sălile de antrenament sunt prea mici.

Vezi și

Micii balerini ai României se antrenează pentru performanţă într-un liceu nepregătit pentru talentul lor. Se costumează pe unde apucă şi dansează chiar şi pe holuri, pentru că sălile de antrenament sunt prea mici.

În spatele pianului, este vestiarul. Au renunţat demult la cabinele improvizate într-o sală de clasă. 

ANA VÂLCU, profesoară de balet: Sărăcuţele stau una în alta şi se ocupă de vecină să nu dea cu piciorul în ea şi deja asta nu mai este ok pentru meseria noastră. 

MIHAELA VASILOVICI, şef catedră coregrafie: Aceşti copii pleacă cu hainuţele ude, se şterg aşa cu nişte şerveţele umede şi cam atât. Li se dau burse şi ei preferă să plece. Vor mai mult, iar noi mai mult nu le putem oferi.

Însă dragostea pentru balet îi face să uite de lipsuri. Şi de sălile prea mici, din cauza cărora, uneori, îşi execută mişcările pe holurile şcolii. 

Baletul este modul meu de a mă exprima, nu aş putea trăi fără balet, spune Octavia, care face balet de 11 ani.

Asta i-a şi scos pe elevi în stradă. Şi nu o dată. În 2014, au dansat în zăpadă, cerând condiţii decente pentru pregătirea lor.

Autorităţile locale ne-au transmis acum că liceul de coregrafie "Floria Capsali" se află pe o listă cu 70 de clădiri care vor fi reabilitate.

Până atunci, micii balerini repetă chiar şi 8 ore pe zi, pentru a atinge perfomanţa.

Maria are 16 ani şi deja de 11 se pregăteşte să cucerească scenele lumii. Vestea că a fost invitată la spectacolul de gală al balerinilor de la Teatrul Bolshoi îi dă aripi. 

Unii dintre micii balerini se numără printre tinerii elevi talentaţi, ai liceului de coregrafie, invitaţi la spectacolul de gală, susţinut de prim-soliştii de la Bolshoi Moscova, mâine seară, la Sala Palatului din Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Micii balerini ai României, drumul anevoios spre marile scene