Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Mi-e milă de ăștia". Atacul rusesc asupra portului Ismail, surprins de pe malul românesc. O dronă s-ar fi prăbușit pe teritoriul nostru

Un nou atac masiv al ruşilor asupra portului ucrainean Ismail, aflat la doi paşi de ţara noastră. Exploziile provocate de drone au fost mai puternice ca niciodată şi i-au înspăimântat pe localnicii de pe malul românesc al Dunării. De altfel, locuitorii din judeţul Tulcea au fost anunţaţi prin RO- Alert să se pună la adăpost. Autorităţile caută o dronă care s-ar fi prăbuşit în zonă.  

de Cristi Popovici

la 24.07.2024 , 19:21

Exploziile uriaşe au fost surprinse de mai mulţi localnici din Plauru, judeţul Tulcea, scoşi din case în toiul nopţii de alertele primite pe telefon. Oamenii erau îndemnaţi să se adăpostească din cauza unui atac cu drone ruseşti pe malul ucrainean al Dunării.

"Cel mai rău a fost, de când a început bombardamentele. A fost urat tare, foarte multe au fost şi în partea asta, şi de pe teritoriul nostru, venea din toate unghiurile", a declarat un localnic.

Zgomotul bubuiturilor s-a auzit şi în Tulcea, la 17 kilometri depărtare. Oamenii au ieşit pe balcoane şi au filmat scene care le-au dat fiori.

Vezi și

"Mamă, mamă! Ia uite ce le-a dat! I-a uite antiaeriana cum trage de sus!", a spus un localnic.

Pe acelaşi subiect

Timp de mai multe ore, ruşii au atacat cu drone şi rachete teritoriul ucrainean. Explozii puternice în Ismail

Au vizat aerodromul și instalațiile militare din Krivoy Rog, un aerodrom din regiunea Poltava, ţinte din Harkov, dar şi din apropierea Kievului. De asemeneau au vizat şi porturile din Odesa şi Ismail. Aici, exploziile au fost la doar 300 de metri de graniţa cu România. Localncii spun că resturi de dronă şi chiar drone întregi ar fi explodat pe teritoriul românesc. Armata a început de astăzi căutările. 

Pe timpul zilei, ucrainenii au putut vedea mai bine urmele dezastrului. O rampă de încărcare cu combustibil şi mai multe camioane au fost distruse în totalitate.

"Când a explodat, probabil benzină cu cifra octanică puternică, un TIR l-a aruncat în aer, direct în apă s-a dus, flacăra cred că era peste 150 metri înălțime. Fumul a venit pe Plauru și Ceatalchioi mult, nu puteai să respiri", a declarat Tudor Cernega, primar Ceatalchioi.

Pe timpul atacului, Forţele Aeriene au ridicat deasupra judeţului Tulcea două avioane de vânătoare F-16

Atacul violent al ruşilor vine a doua zi după ce americanii şi-au prezentat la Mihail Kogălniceanu cele două bombardiere strategice B-52.

"Dacă voiau să arate că într-adevăr dau un semnal cu privire la prezența acestor avioane periculoase la Mihail Kogălniceanu, foloseau o altă muniție, mult mai sofisticată, bombe cu planare, rachete. Pentru că au folosit aceste drone ieftine, nu și-au schimbat intenția de a atacă doar infrastructură portuară", a explicat Cristian Barbu, analist militar.

După ce atacurile aeriene ale ruşilor s-au intensificat în Ucraina, preşedintele Zelenski le-a cerut liderilor NATO să îi permită să folosească armele primite din Occident, pentru a lovi în interiorul Rusiei. 

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » "Mi-e milă de ăștia". Atacul rusesc asupra portului Ismail, surprins de pe malul românesc. O dronă s-ar fi prăbușit pe teritoriul nostru