Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bonus de 21.000 de euro pentru ruşii din Moscova care se alătură armatei să lupte în Ucraina. Cu ce salarii anuale sunt momiţi

Război în Ucraina. Primarul Moscovei a anunţat marţi că oferă un bonus record de 21.000 de euro de înscriere noilor recruți care vor lupta în Ucraina. Este nou semn că ruşii se agită să crească numărul de soldaţi, scrie CNN. Kremlinul a încercat prin toate mijloacele să evite o campanie de mobilizare la scară largă, nepopulară în rândul ruşilor. 

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 18:01

Bonus de 21.000 de euro pentru ruşii din Moscova care se alătură armatei ca să lupte în Ucraina
Bonus de 21.000 de euro pentru ruşii din Moscova care se alătură armatei ca să lupte în Ucraina Bonus de 21.000 de euro pentru ruşii din Moscova care se alătură armatei ca să lupte în Ucraina - Profimedia

Primarul Moscovei, Serghei Sobîanin, a anunţat marţi un bonus unic de 1,9 milioane de ruble (aproximativ 22.000 de euro) pentru locuitorii orașului care se înscriu în armată şi semnează contract cu ministeru Apărării. Cine acceptă oferta poate ajunge să câștige până la 5,2 milioane de ruble (58.000 de euro) în primul an de serviciu, se arată în comunicat.

Cu ce salarii sunt momiţi ruşii să lupte în Ucraina

Cei dispuși să plece la luptă în Ucraina pot primi și alte plăți în plus, inclusiv de aproximativ între 4.000 si 10.000 de euro pentru răni "în funcție de gravitate", iar familia unui soldat ucis în acțiune ar putea primi 33.000 de euro. Recent, compania Fores, condusă de miliardarul Ilia Potanin, a anunţat că va oferi o primă de 15 milioane de ruble, adică 16.000 de euro, militarilor celor care vor doborî avioane F-16

Articolul continuă după reclamă

Salariul minim lunar pentru soldații care au semnat contract cu armata rusă Rusia este în prezent de 2.200 de euro, depășind cu mult venitul mediu de 770 de euro pe lună. Aceşti bani îi pot momi în armată pe bărbații din clasa muncitoare din mediile sărace sau aflaţi în dificultate financiară. 

Pe acelaşi subiect

Bilanţul pierderilor umane suferite de ruşi în Ucraina rămâne un secret. Mediazona, o platformă rusă independentă, împreună cu BBC Rusia, a confirmat pe 23 iulie 2024 numele a 59.725 de soldați ruși uciși de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

De la ultima actualizare a raportului, la începutul lunii iulie, numele altor 1.518 de soldați ruși au fost adăugate pe lista victimelor. Alte surse vorbesc de un bilanţ mai mare. Ministerul Apărării din Marea Britanie susţine într-o actualizare din 12 iulie că peste 70.000 de soldați au fost uciși sau răniți doar în lunile mai și iunie, când armata rusă a deschis un front nou în regiunea Harkov

700.000 de militari ruşi participă în prezent la războiul din Ucraina

Pe măsură ce numărul răniţilor şi morţilor crește, Kremlinul caută luptători pe care să îi trimită pe front. Potrivit unui decret publicat de Kremlin în decembrie 2023, Putin a ordonat armatei să mărească numărul trupelor cu 170.000, ceea ce duce numărul total de militari şi personal al armatei la peste 2,2 milioane, dintre care 1,32 milioane sunt soldați. Este echivalentul unei măriri cu 15% a armatei ruse și marchează a doua creştere a armatei de când Putin și-a lansat invazia.

Putin a ordonat în septembrie 2022 doar o "mobilizare parțială" a cetățenilor ruși în urma unui șir de înfrângeri care au stârnit critici la Moscova. Mobilizarea a presupus ordin de chemare în armată pentru rezerviști și cei cu experiență militară. Mobilizarea din toamna lui 2022 a fost mai acerbă în regiunile cu minorități etnice ale Rusiei și a declanșat un exod al bărbaților de vârstă militară care au fugit din țară pentru a evita să se alăture războiului.

Campania a fost suspendată în noiembrie 2022, după ce oficialii au declarat că ținta de a recruta 300.000 de oameni a fost îndeplinită, dar Rusia a continuat să caute peste graniţă luptători pentru a-i trimite în Ucraina. O jumătate de milion de cetăţeni ruşi s-au înrolat cu contract în armată în 2023, a anunţat la finalul lunii decembrie fostul preşedinte Dmitri Medvedev. 

Potrivit CNN, Rusia a recrutat până la 15.000 de nepalezi. În plus, Rusia a trimis pe frontul din Ucraina aproximativ 10.000 de imigranți care au primit recent cetățenia rusă.

Vladimir Putin a anunţat pe 7 iunie că numai de la începutul anului 2024 "peste 160.000 de persoane" s-au înrolat în mod voluntar în armata rusă pentru a lupta pe frontul din Ucraina. La mijlocul lunii iunie liderul de la Kremlin a dezvăluit că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la războiul din Ucraina.

 ''Avem aproape 700.000 bărbaţi în zona operaţiunii militare speciale'', a declarat Putin folosind termenul oficial pe care Moscova îl utilizează pentru a vorbi de războiul din Ucraina. În decembrie anul trecut, preşedintele rus a menţionat că 617.000 de militari ruşi sunt implicaţi în ofensiva din Ucraina.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Bonus de 21.000 de euro pentru ruşii din Moscova care se alătură armatei să lupte în Ucraina. Cu ce salarii anuale sunt momiţi