Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Mamă, a fost mare rău". Momentul în care dronele ruseşti lovesc portul Ismail. Exploziile, atât de puternice încât s-au văzut de pe malul românesc

Război în Ucraina. Un nou atac al ruşilor asupra portului ucrainean Ismail, aflat la doi paşi de ţara noastră, i-a pus în alertă pe locuitorii din judeţul Tulcea. Exploziile au fost atât de puternice încât s-au văzut şi s-au auzit şi de pe malul românesc. S-a întâmplat în jurul orei 2 noapte, atunci când autorităţile au trimis inclusiv mesaje RO-Alert, prin care să avertizeze că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian. Potrivit autorităţilor române, 10 oameni au sunat la 112 din cauza zgomotului produs de explozii. Alerta aeriană a încetat la aproape două ore de la atac.  

de Cristi Popovici

la 24.07.2024 , 13:41

"Pui, pui, pui vino încoace! Bă! Tot cerul s-a luminat! Bă, nu există, bă! Mamă, mamă! Ia uite, antiaeriana cum trage de sus! Mamă! Asta a fost mare rău", sunt câteva dintre reacţiilor martorilor la noile atacuri ruseşti lângă graniţa noastră. 

Atacul cu drone ruseşti asupra portului ucrainean Ismail a avut loc în jurul orei 02:20, în această dimineaţă. Atunci au fost emise şi mesaje RO-Alert care vizau 10 localităţi din nordul judeţului Tulcea. Oamenii au fost avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi u fost îndemnaţi să se refugieze în adăposturi sau beciuri. 

Portul Ismail se află la aproximativ 15km, în linie dreaptă, de muncipiul Tulcea. Iar bucăţi de dronă ar fi căzut şi pe malul românesc al Dunării, la Plaurum. La acest moment, autorităţile române verifică dacă există rămăşiţe ale acestor drone sau chiar drone întregi care să fi ajuns pe teritoriul ţării noastre. 

Vezi și

MApN a trimis două avioane F-16

Din imaginile filmate de localini, la faţa locului, se văd explozii uriaşe provocate de aceste drone, care ar fi ţintit depozite de combustibil sau nave pe care s-ar afla echipamente militare trimise de NATO în Ucraina. Trei persoane ar fi fost rănite în urma acestor bombardamente, potrivit autorităţilor din ţara vecină. 

La noi, pe timpul atacului, Forţele Aeriene au ridicat de la Baza Borcea, două avioane F-16 într-o misiune de monitorizare şi supraveghere a spaţiului aerian. Cele două aeronave au stat în aer aproximativ două ore, piloţii au revenit în siguranţă la sol în jurul orei 04:20, precizează MApN. De altfel, în jurul aceleiaşi ore s-a încheiat şi alerta aeriană. 

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » "Mamă, a fost mare rău". Momentul în care dronele ruseşti lovesc portul Ismail. Exploziile, atât de puternice încât s-au văzut de pe malul românesc