Antena Meniu Search
x

Mihai Chirica, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: Pelerinii din zonele cu incidenţă mare nu vor fi primiţi în oraş

Autocarele cu pelerini din zonele unde rata de incidenţă impune carantinarea acelor localităţi nu vor mai fi primite la Iași, la pelerinajul organizat de Sf. Cuvioasa Parascheva, a anunțat primarul Mihai Chirica. Edilul municipiului Iaşi a spus că, anul acesta, racla cu sfintele moaşte ar putea fi scoasă mai devreme din Catedrala, pentru a permite accesul unui număr cât mai mare de credincioşi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.10.2021, 16:56

Mihai Chirica, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: Pelerinii din zonele cu incidenţă mare nu vor fi primiţi în oraş
Mihai Chirica, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: Pelerinii din zonele cu incidenţă mare nu vor fi primiţi în oraş - Hepta

"Vor fi create perimetre speciale la Catedrala din Iaşi, dar oamenii trebuie să înţeleagă că nu se pot aduna într-un mod nelimitat în curtea Mitropoliei sau în alte spaţii unde vor fi manifestări. Va trebui să aducem permanent un număr mult mai mare de voluntari decât s-a făcut vreodată. Fluxurile pentru pelerini trebuie să fie clar stabilite", a precizat marţi, edilul Mihai Chirica, potrivit news.ro.

El a amintit că în zonele de carantină oamenii se pot deplasa doar în condiţii clare şi că nu vor putea veni autocare spre Iaşi din localităţile cu rată de incidenţă ridicată. 

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva ar putea fi scoasă mai devreme din Catedrală

Totodată, edilul Mihai Chirica a declarat că este posibil ca racla cu sfintele moaşte să fie scoasă mai devreme din Catedrală decât în anii precedenţi, astfel încât să fie evitată aglomeraţia. 

Pe acelaşi subiect

"Fac apel la înţelepciunea fiecărui pelerin să înţeleagă că sfânta este permanent aici. Este adevărat că ziua ei este pe 14 octombrie, dar poate fi oricând vizitată în cursul anului. În ultimele zile, o parte dintre pelerini au trecut deja pe la sfintele moaşte, au venit oameni de pe tot teritoriul României. Noi ca primărie susţinem ideea Mitropoliei ca sfintele moaşte să fie scoase mai devreme din catedrală", a declarat primarul Mihai Chirica. 

Mitropolia Moldovei, pelerinaj fără restricții la moaştele Sfintei Parascheva

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va anunţa în cursul zilei de miercuri programul manifestărilor religioase. 

Anterior, reprezentanții mitropoliei anunțau că și-ar dori ca pelerinajul organizat la Iași de Sf. Cuvioasa Parascheva, în perioada 13 - 15 octombrie, să se desfășoare fără niciun fel de restricții, în ciuda scenariului roșu generat de situația epidemiologică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Mihai Chirica, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: Pelerinii din zonele cu incidenţă mare nu vor fi primiţi în oraş