Antena Meniu Search
x

Video Mii de flori şi sute de arbori ornamentali vor înfrumuseţa Suceava în preajma sărbătorilor Pascale

Suceava a dat startul campaniei de înfrumuseţare a oraşului. În această primăvară oraşul se va îmbogăţi cu sute de arbori ornamentali din diferite specii. Întreg tabloul de poveste va fi completat şi de mii de flori, care îi vor încânta pe suceveni în preajma sărbătorilor Pascale. 

de Angela Bertea

la 22.03.2022, 08:27

Vezi și

În serele proprii ale Primăriei Suceava se munceşte de zor. Autorităţile locale s-au mobilizat şi s-au apucat să pregătească copacii şi plantele ce vor îmbrăca oraşul în straie de sărbătoare.

Angela Bertea, reporter Observator: Aproape 300 de arbori ornamentali vor fi plantaţi în această perioadă în municipiul Suceava, atât în scuaruri, cât şi în parcurile din oraş.

Nu doar arborii ornamentali vor  înfrumuseţa oraşul, ci şi miile de specii de flori, care-i vor aduce acestuia un aer proaspăt, de primăvară. 

Mii de flori din serele proprii

Pe acelaşi subiect

Lucian Harșovschi - viceprimar  Suceava: În fiecare an municipiul Suceava își produce singura răsadurile de flori. Unde este nevoie vom planta de nenumărate ori, pentru că este important să avem un oraş verde. Suceava este un oraş verde. 

Floarea Slevoacă Solcanu - horticultor: Vom avea begonie. Vom avea petunii. Vom avea cinerariile. Vom avea tagetes. 

Toate florile ce urmează să fie plantate în oraş sunt îngrijite preţ de câteva luni în serele proprii, după o tehnică specială.

Floarea Slevoacă Solcanu - horticultor: Noi atunci când le plantăm pe acestea, care sunt de talie mai mică. Le separăm şi plantăm câte o singură plantă, liniar sau cum avem desenul. Ea planta se dezvoltă. Formează rădăcină şi este bună de plantat în spaţiul verde. 

Remus Teodorovici - șef serviciu Spații verzi: Noi am cumpărat seminţele la un leu bucata. Plus pământul, ghivecele, manopera, ne duce undeva la 2 lei. Din anul 2023 tot materialul floricol pe care-l vom avea, îl vom produce aici și deci nu vom mai cumpăra nimic.

Peste 260.000 de specii de flori vor înfrumuseţa municipiul Suceava în această primăvară.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mii de flori şi sute de arbori ornamentali vor înfrumuseţa Suceava în preajma sărbătorilor Pascale