Antena Meniu Search
x

Video Mii de oameni din Bacău au rămas fără apă, după o avarie de proporţii. Se stă la cozi uriaşe, cu găleţi şi bidoane. "Mai rău ca pe timpul lui tataia"

Situaţie critică pentru locuitorii municipiului Bacău. Mai multe cartiere au fost lăsate fără apă, după o avarie de proporţii la o conductă principală. Mii de oameni stau la cozi să ia apă îmbuteliată încă de la începutul săptămânii. Abia azi ar putea fi remediată situaţia. Nu este prima dată când oamenii din Bacău trec prin această situaţie. Şi în 2018, oraşul a rămas mai multe zile fără apă după ce aceeaşi conductă a suferit o avarie.

de Redactia Observator

la 03.02.2022 , 08:38

90 la sută din populaţia oraşului Bacău a rămas fără apă, încă de la începutul săptămânii, după avaria de la conductă. În oraş au fost amplasate rezevoare cu apă potabilă, însă aceasta se epuizează repede. "Uitaţi, aşteptăm. Poate aduce apă, să bem şi noi. Pentru folosire la baie nu este", spune o bătrână. "Nu e prima dată, nu. Vai de mine, dar de câte ori ne-a ţinut odată două săptămâni", exclamă o femeie.

În Bacău se stă la cozi uriaşe pentru apă

Întrebat cum se descurcă cu apa zilele astea, un localnic răspunde: "De 20 de minute stau să iau apă. Cam rău stăm la coadă, mai rău ca pe timpul lui tataia." Cine îşi permite să cumpere apă de la magazin o duce ceva mai bine. Alţii sunt nevoiţi să improvizeze. "Apă plată consumăm, 6 lei bidonul", mărturiseşte un bărbat. "Păi am oprit în cadă, că stau la etajul 2 şi a mai ţârâit de dimineaţă şi am lăsat-o să curgă şi asta e, ce să facem", oftează un altul. 

Vezi și

Şcolile, nevoite să treacă la cursuri online

Pe acelaşi subiect

Din fericire, spitalul din oraş are o rezervă proprie, astfel că aici nu sunt probleme. Însă şcolile au decis să treacă la cursuri online, cât timp nu va mai curge apă la robinet. Compania regională care se ocupă cu alimentarea cu apă a anunţat că lucrările de reparaţie la conductă au fost finalizate seara trecută. Va mai dura însă până când instalaţia va fi umplută. "Din ce în ce mai multe blocuri de locuinţe vor fi alimentate până mâine seară, când vor reveni cu un regim normal de alimentare cu apă", a declarat Lucian Viziteu, primarul Municipiului Bacău.

Ne este prima avarie la conducta cu apă

Aceeaşi conductă a suferit o avarie majoră şi în 2018, când oamenii din Bacău au rămas zile întregi fără apă. De data aceasta, avaria a avut loc pe o altă porţiune a conductei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » Mii de oameni din Bacău au rămas fără apă, după o avarie de proporţii. Se stă la cozi uriaşe, cu găleţi şi bidoane. "Mai rău ca pe timpul lui tataia"