Antena Meniu Search
x

Video Mii de peşti morţi într-un lac din Cluj-Napoca: "Un loc frumos s-a transformat practic într-un cimitir de animale"

Canicula de săptămâna trecută are efecte şi asupra mediului acvatic. Mii de peşti dintr-un lac din Cluj-Napoca au murit zilele trecute, cel mai probabil - spun specialiştii - din cauza lipsei de oxigen. Lacul, aflat într-un parc din oraş, nu are nicio sursă de apă proaspată, astfel că situaţia se repetă în fiecare vară. 

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 08:37

Vezi și

Fenomentul îngrozitor a fost observat ieri, când mii de peşti de toate mărimile pluteau pe luciul lacului Gheorgheni din Cluj-Napoca. Pe lângă peisajul de groază, mirosul era unul extrem de greu de suportat. 

Mii de peşti morţi într-un lac din Cluj-Napoca

Andrei Pop, directorul Asociației Județene a Pescarilor Sportivi Cluj: Din cauza căldurii și a lipsei de apă curentă în lac, nivelul de oxigen este deosebit de scăzut, apoape de zero. Au fost câteva izvoare, dar prin construcțiile care s-au făcut au fost distruse izvoarele. 

Lacurile sunt artificiale şi nu au şi sursă constantă de alimentare cu apă proaspătă, astfel că orice modificare a compoziţiei apei din lac, afectează fauna. Responsabili ar fi cei de la Primărie, care încă sunt în căutarea unor soluţii, pentru că situaţia nu e una nouă. În plus, lacurile respective au fost populate numai anul acesta cu 1.000 de kilograme de crap, iar unii ajunşi la dimensiuni impresionante şi-au găsit sfârşitul zilele acestea. 

Pe acelaşi subiect

Andrei Pop, directorul Asociației Județene a Pescarilor Sportivi Cluj: Având în vedere acei pensionari care numai acolo se duc mai băgăm niște pesți.

Cei care au mai putut fi salvaţi, au fost mutaţi într-un alt lac, iar cei morţi, au fost culeşi de reprezentanţii primăriei. Oamenii care au văzut situaţii similare şi anii trecut sunt dezamagiţi pentru că încă nu s-au gasit soluţii.

Oameni: Foarte, foarte trist..

- Cu butoaie din alea, au strâns vreo zece butoaie (n.r - de peşti).

- Cred că ar trebui găsit motivul şi să se evite chestiile astea, practic un loc frumos s-a transformat într-un într-un cimitir de animale.

Lacurile urbane din cartierul Gheorgheni sunt pentru agrement, dar oamenii din zona le folosesc şi pentru pescuit. Abonamentul anual este de 260 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Mii de peşti morţi într-un lac din Cluj-Napoca: "Un loc frumos s-a transformat practic într-un cimitir de animale"