Meniu
Search
x

Militar român, reîntâlnire virtuală emoționată cu mama lui aflată în Italia (Video)

Ultima luna a pus la grea încercare mii de oameni în uniformă. Statul le cere să-i țină pe români la distanță unii de alții. Inima le cere să fie lângă familiile lor. Pe Răzvan, jurământul militar îl ține-n țara unde virusul pândește la fiecare pas.

De Redactia Observator la 10.04.2020, 22:52
Vezi și
  • Militarul român a vorbit cu mama sa, aflată în Italia.
  • Mama militarului, plecată în Italia pentru a avea grijă de nepoți.

Ultima luna a pus la grea încercare mii de oameni în uniformă. Statul le cere să-i țină pe români la distanță unii de alții. Inima le cere să fie lângă familiile lor. Pe Răzvan, jurământul militar îl ține-n țara unde virusul pândește la fiecare pas. Gândurile îi sunt la familia mutată într-un alt loc greu încercat al Europei: Italia. Astăzi, reporterii Observator au fost martorii privilegiați ai unui moment rar în aceste zile: întâlnirea între fiul, militar în România, și mama lui, aflată la mii de kilometri distanță. 

Răzvan Roșu: Sărut mâna mamă. Vreau să știi că sunt bine. Ştiu că îți este greu acolo. Dar trebuie să fi puternică, să nu-ţi faci griji pentru mine. Eu sunt la datorie. Simt că ceea ce facem este important.

Important pentru fiecare dintre noi, dar mai ales pentru mama lui, cea care a primit mesajul lui Răzvan cu ochii în lacrimi, la peste 1.700 de kilometri distanță. În Milano, Italia.

Mama lui Răzvan: Sunt foarte, foarte, foarte mândră. Foarte mândră. Cineva de acolo de sus are grijă de el!

Răzvan Roșu: Sunt primul militar din familie și cred că toată familia e mândră de mine. Suntem 24 din 24 pentru țară și mă simt mândru că pot să fac acest lucru să-mi apăr țara, să-mi apăr familia chiar dacă nu este lângă mine.

La doar 21 de ani, Răzvan a înțeles că acum e momentul să fie alături de colegi, de medici și de polițiști în cea mai grea misiune de până acum.

Răzvan Roșu: Mama a fost îngrijorată de prima dată când a auzit și m-a întrebat cum o să fac, ce o să fac și i-am zis că o să încerc să-mi ajut colegii cât pot de mult, o să respect ordinele și o să lupt ca această situație să ia sfârșit și să putem să ne revedem cu bine.

Mama lui Răzvan a plecat în Italia să aibă grijă de nepoți, dar are încredere că fiul ei rămas în România nu e singur. Îi are aproape pe colegi și vor trece cu bine peste Sărbătorile Pascale.

Răzvan Roșu: Nu o să pot să fiu nici acasă, cu ceilalți membri ai familiei, dar încerc să-i protejez cât pot de tare.

Mama lui Răzvan: Abia aștept să se termine odată, să pot să vin acasă! Să asculte la serviciu, să-și facă datoria, să asculte de comandanți, să fie cuminte cum a fost și până acum și să aibă grijă de el că noi îl iubim mult, mult, mult, mult.

Răzvan este unul din cei peste 1.500 de militari care se află zilnic, la datorie, în această perioadă de criză.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Militar român, reîntâlnire virtuală emoționată cu mama lui aflată în Italia (Video)