Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poveştile cutremurătoare ale militarilor români, întorşi de la incendii din Grecia

"A fost o misiune contracronometru, alături de salvatori care şi-au pierdut familii, rude şi prieteni." Acestea sunt primele mărturii ale militarilor români care au mers să-i salveze pe greci din calea flărilor mistuitoare de lângă Atena.

de Redactia Observator

la 11.08.2018 , 21:33

"A fost o misiune contracronometru, alături de salvatori care şi-au pierdut familii, rude şi prieteni." Acestea sunt primele mărturii ale militarilor români care au mers să-i salveze pe greci din calea flărilor mistuitoare de lângă Atena. La două săptămâni de la încheierea misiunii, piloţii Forţelor Aeriene Române au retrăit clipele de teroare de pe coasta Mării Egee.

Ştiau că fiecare clipă e crucială. Văzut din aer, focul înghiţea metru cu metru, localitate cu localitate. La sol, oamenii trăiau momente apocaliptice. 

George Băltescu are 28 de ani. Se pregăteşte zilnic, la fel ca şi colegii lui, pentru astfel de intervenţii. 

Vezi și

GEORGE BĂLTESCU, militar:

Toată lumea în jurul nostru era foarte agitată. Şi ei, fiind militari,  aveau şi ei familii, rude, proprietăţi. La povestea de după zbor, te întrista un pic, un pic mai mult.

GABRIEL STANCU, militar:

Majoritatea au găsit bătrâni decedati, carbonizaţi, unul în brațele altuia, cu copii, la fel, care au decedat îmbrătisaţi ... ceea ce e un sentiment greu. 

Detaşamentul Forţelor Aeriene Române a acţionat în zona Kineta, puternic afectată de incendii. Flăcările au înaintat cu o viteză uluitoare, ajutate de rafalele de 80 de kilometri pe oră. În mai puţin de 4 ore, incendiul a cuprins şi localităţile de pe coastă.

Peste 90 de oameni au murit. Supravieţuitorii sunt încă în stare de şoc, după ceea ce spun că a fost cea mai mare tragedie din istoria ţării lor. Pentru militarii români, misiunea s-a încheiat. Acum sunt pregătiţi pentru următoarea. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Poveştile cutremurătoare ale militarilor români, întorşi de la incendii din Grecia