Antena Meniu Search
x

Ministerul Educaţiei: 600 de elevi şi 472 de angajaţi din învăţământ, confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor

600 de elevi şi aproximativ 500 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu noul coronavirus de la reluarea cursurilor. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei.

de Monica Palade

la 17.02.2021, 19:18

Ministerul Educaţiei: 600 de elevi şi 472 de angajaţi din învăţământ, confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor - Hepta

Potrivit datelor transmise, miercuri, de Ministerul Educaţiei, în perioada 8 – 17 februarie, 600 de elevi şi 472 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

De asemenea, 542 de clase au activitatea suspendată. 

Cursurile în format ”faţă în faţă” au început, în 8 februarie, în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ, prezenţa copiilor la cursuri fiind condiţionată de rata de infectare din fiecare localitate. 

O grădiniţă din Galaţi, închisă după apariţia a trei cazuri

O grădiniţă cu program prelungit din Galaţi a fost închisă, miercuri, din cauza apariţiei a trei cazuri de Covid 19, cursurile urmând a se desfăşura online.

Potrivit Prefecturii Galaţi, cele trei cazuri de infectare cu coronavirus au apărut Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 45 din Galaţi. 

Au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV -2 angajaţi din rândul personalului auxiliar şi cel nedidactic. 

În consecinţă, Comitetul Judeţean  pentru Situaţii  de Urgenţă  Galaţi  a adoptat hotărârea prin care se suspendă, în perioada 17.02.2021 – 02.03.2021, activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică la nivelul unităţii de învăţământ. 

Pe perioada suspendării, procesul de învăţământ la grădiniţa respectivă se va desfăşura în sistem online.

Este prima unitate de învăţământ din Galaţi care se închide din cauza coronavirusului de la reluarea cursurilor, pe 8 februarie. 

Citeşte şi Patru elevi din Galați au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete, la școală

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ministerul Educaţiei: 600 de elevi şi 472 de angajaţi din învăţământ, confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor