Antena Meniu Search
x

Video Patru elevi din Galați au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete, la școală

Patru elevi de la o şcoală din Galaţi au ajuns marți seară la camera de gardă a spitalului. Copiii acuzau usturimi la ochi şi dureri de cap. Medicii au aflat că cei mici au stat o zi întreagă în sala de clasă cu lampa cu ultraviolete aprinsă. 

de Redactia Observator

la 17.02.2021, 15:31

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Azi, alţi zece copii au acuzat aceleaşi simptome, iar învăţătoarea a suferit şi ea efectele supra-expunerii la razele UV. 

Nimeni nu a observat că lampa era aprinsă deoarece în clasă funcţionau în acelaşi timp şi neoanele care asigurau iluminatul sălii. 

"Copiii acestei clase, IV C, sunt relocaţi într-o sală de clasă de la Liceul Emil Racoviţă. Această sală de clasă a fost dotată de către şcoala gazdă cu lampă UV, cu raze ultraviolete. Conform prescripţiilor din manualul de utilizare, această lampă nu are voie să funcţioneze în prezenţa persoanelor care se află în sala respectivă. Se pare că ieri această lampă a rămas din greşeală deschisă. Seara, din cei 28 copii prezenţi, unul dintre ei a prezentat simptome mai grave, iar mămica sa a sunat la 112. A anunţat învăţătoarea, a anunţat conducerea şcolilor şi din acel moment s-a constatat că mai mulţi copii din clasa respectivă au fost afectaţi de această lampă, inclusiv doamna învăţătoare", a declarat inspectorul şcolar Aura Moza.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă şi încearcă să afle dacă iritaţia oculară a apărut în timpul cursurilor. Rezultatele anchetei vor fi prezentate publicului.

Sute de infectări în şcoli, la o săptămână de când elevii s-au întors în bănci

La aproape două săptămâni de când elevii s-au întors în bănci, s-au întregistrat sute de infectări in şcoli. Puţine deocamdată, dacă ne raportăm la infectările zilnice.

Chiar şi asa, Direcţiile de Sănătate Publică promit anchete epidemiologice la fiecare caz, dar nimeni nu ştie ce înseamnă asta! Iar directorii de şcoli spun că legile se bat cap în cap. Aşa că încearcă sa aplice procedurile după cum crede fiecare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că jumătate dintre copiii depistaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-COV-2 după reluarea cursurilor sunt din Bucureşti şi din judeţele Cluj şi Arad, el considerând că această statistică duce la unele concluzii cu privire la respectarea regulilor. El îi îndeamnă pe părinţi să nu îşi trimită copiii în colectivitate dacă au fie şi "cele mai mici simptome de boală" pentru că pot pune în pericol viaţa rudelor bolnave ale altor copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Patru elevi din Galați au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete, la școală