Antena Meniu Search
x

Ministrul Mediului, Costel Alexe: "Din România, în 2020 nu a plecat nici măcar un metru cub de buștean pe calea ferată"

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că din România, în 2020, nu ar fi plecat nici măcar un metru cub de buștean pe calea ferată. Ministrul precizează că autoritățile române au des convorbiri cu comisarii europeni.

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 22:43

- Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Sistemul de urmărire SUMAL, activ în iunie
  • România a avut 13 proceduri de infringement

Alexe precizează că în scurt timp va fi activat un sistem de urmărire al materialului lemnos, care va fi testat și apoi pus în aplicare la sfârșitul lunii iunie.

"Autoritățile române au des convorbiri cu comisari europeni, indiferent de domeniu, mai ales în această perioadă foarte complicată pentru Europa și pentru România, iar astfel de discuții cu ministerul pe care îl conduc sunt dese pentru că trebuie să recunoaștem că în ultimii ani corespondența cu Bruxelles-ul a lăsat de dorit. De aceea, încă din noiembrie, mi-am asumat multe din aceste proceduri de infringement, nu mai puțin de 13, multe începute cu mulți ani înainte. Sunt îngrijorat la fel ca orice român, de aceste imagini pe care le-am văzut cu toții. L-am asigurat pe domnul comisar că am instituit prin Ordonanța Militară ca reprezentanții gărzilor forestiere să fie în prima linie. Din România, în 2020 nu a plecat nici măcar un metru cub de buștean pe calea ferată. Săptămâna viitoare dăm drumul la teste pentru SUMAL (Sistemul de Urmărire al Materialului Lemnos), care a fost amânat trei ani la rând, consecutiv, de Guvernul social-democrat. La finalul lunii vom avea cea mai bună variantă de trasabilitate a materialului lemnos", a declarat ministrul Alexe la Antena3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ministrul Mediului, Costel Alexe: "Din România, în 2020 nu a plecat nici măcar un metru cub de buștean pe calea ferată"