Antena Meniu Search
x

Ministrul Carmen Dan a făcut plângere la Poliție, după ce a găsit un dispozitiv de ascultare în apartamentul în care locuiește. Ce spune SRI despre dispozitiv (Video)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare.

Carmen Dan - Foto: Hepta

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia.

Update ora 23:20 - Serviciul Român de Informații a reacționat, miercuri seară, după ce ministrul Carmen Dan a anunțat că a găsit un dispozitiv de înregistrare în locuința ei.

"Din primele noastre verificări, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zonă privată. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de înregistrare audio ieftin, care costă 2-300 de lei şi care poate fi achiziţionat de oricine de pe orice site specializat", a afirmat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Update ora 22:00 - Reprezentanţii Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au anunţat că dispozitivul a fost ridicat şi urmează a fi expertizat.

Pe acelaşi subiect

”Urmare a unei sesizări, în această după-amiază, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne, unde a efectuat cercetare la faţa locului, a identificat şi ridicat un dispozitiv, care urmează a fi expertizat. În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art 224 şi art 226”, au transmis reprezentanţii IGPR.

Articolele la care se face referire vorbesc despre violarea de domiciliu (art. 224) şi violarea vieţii private (art. 226).

Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justitie.

”L-am găsit într-o priză de telefon. E deja ridicat de Poliție. Era în living. Ar fi fost aproape imposibil să fie identificat. Eu am umblat la acea priză și ea s-a desprins” a explicat Carmen Dan la ”Sinteza Zilei”.

Carmen Dan a precizat că a chemat Poliția și urmează să fie deschis un dosar penal.

Ministrul de Interne nu locuieşte într-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind închiriat.

În plus, Carmen Dan a afirmat că a sesizat Poliţia pentru violare de domiciliu urmând a se deschide un dosar penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ministrul Carmen Dan a făcut plângere la Poliție, după ce a găsit un dispozitiv de ascultare în apartamentul în care locuiește. Ce spune SRI despre dispozitiv (Video)