Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Sănătății, după ce 7 pacienți au murit arși la Constanța: "La ATI nu este necesar să transferăm foarte mulți pacienți, cred că se înțelege"

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat după tragedia de la Constanța că toți pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost transferați la celelalte unități medicale din județ. De asemenea, un spital mobil ISU a fost instalat și pus la dispoziția pacienților.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 14:17

"Un eveniment nedorit, nefericit. Preocuparea Ministerului Sănătății a fost aceea de a mobiliza prin DSP toare resursele sistemului pentru a putea transfera pacienții. Transferul este asigurat, toți au fost transferați. Cauza va fi sabilită de specialișți. Din acest raport trebuie să tragem învățăminte, indiferent de cauzele incendiile.

Nu aș antama o cauză a incendiului, această va fi stabilită cu exactitate de specialiștii de la ISU Dobrogea. Se va face o verificare la sânge în urmă acestui incident", a dat asigurări ministrul Sănătății. 

România se confruntă cu o criză fără precedent cu privire la locurile ATI COVID în spitale. Întrebat câți pacienți au fost transferați la spitalele din județ, unde nu există locuri la Terapie Intensivă, ministrul a răspuns: "La secția ATI nu este necesar să transferăm foarte mulți pacienți, cred că se înțelege".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineaţă la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Sunt cel puţin şapte morţi până acum (iniţial, autorităţile au anunţat nouă victime; bilanţul a fost rectificat ulterior). A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale. Echipaje ISU din mai multe judeţe au fost trimise în ajutor, iar la Ministerul Afacerilor Interne este celulă de criză. Şeful DSU, Read Arafat a plecat şi el spre Constanţa. Între timp, la Parchetul Tribunalului Constanţa a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. În această dimineaţă, în spital se aflau 113 pacienţi, dintre care 10 internaţi la Terapie Intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ministrul Sănătății, după ce 7 pacienți au murit arși la Constanța: "La ATI nu este necesar să transferăm foarte mulți pacienți, cred că se înțelege"