Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mircea Geoană, decorat de Jens Stoltenberg după ce a plecat de la NATO: "A fost onoarea vieţii mele"

Mircea Geoană nu mai este secretar general adjunct al NATO. Acesta şi-a anunţat demisia în urmă cu o săptămână. La sediul NATO a avu loc o ceremonie simbolică, unde participă şi Jens Stoltenberg, Secretarul General al Alianţei Nord Atlantice. 

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 14:09

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost decorat marţi cu Ordinul NATO "Serviciul Merituos", în semn de recunoaştere a "excepţionalei activităţi în slujba Alianţei Nord-Atlantice".

Ceremonia de decorare a avut loc la sediul Alianţei din Bruxelles şi a fost găzduită de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. "Perspectiva şi experienţa dumneavoastră au fost de nepreţuit pentru mine. (...) Mulţumită dumneavoastră am făcut progrese în timp record", a declarat Stoltenberg la ceremonia de premiere.

El a precizat că, atunci când şi-a început cariera de tânăr ambasador, în anii 90, a încercat să îşi ducă ţara în NATO.

Vezi și

”Să fiu acum, cinci ani, la cârma NATO, alături de secretarul general, este un vis împlinit. Am dat totul pentru această misiune, am dat organizaţiei experienţa, pasiunea, energia dar şi credinţa mea fermă pentru democraţie, libertate şi stat de drept”, a mai afirmat Mircea Geoană în discurs.

Pe acelaşi subiect

Geoană a afirmat că medalia de care este atât de mândru ar trebui să ajungă la fiecare persoană care lucrează în echipele naţionale, în delegaţiile din toate statele. ”Este cea mai formidabilă organizaţie, profesionistă, eficientă şi vreau să vă mulţumesc pentru ceea ce reprezentaţi”, a spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană l-a notificat la 3 septembrie pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că se va retrage din funcţia de secretar general adjunct al Alianţei începând cu data de 10 septembrie. "Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieţii mele. Îi mulţumesc secretarului general Stoltenberg pentru încredere şi prietenie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mesajul lui Stoltenberg după ce Geoană a demisionat

Împreună, în ultimii cinci ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtăşit şi nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianţe din istorie", a scris Geoană, marţea trecută, pe pagina sa de Facebook.

Jens Stoltenberg a acceptat demisia, mulţumindu-i lui Mircea Geoană pentru activitatea sa. "Îi doresc tot binele în viitor", i-a transmis Stoltenberg.

Geoană este primul român care a deţinut funcţia de secretar general adjunct al NATO. Boris Ruge, asistentul secretarului general pentru afaceri politice şi politica de securitate, va îndeplini funcţia de secretar general adjunct interimar până este desemnat succesorul lui Geoană. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Mircea Geoană, decorat de Jens Stoltenberg după ce a plecat de la NATO: "A fost onoarea vieţii mele"