Antena Meniu Search
x

Scandal cu poliția la casa interlopului care a intrat cu mașina într-un echipaj, în București: ”Au lăsat copiii şi femeile între noi şi ei şi au fugit în pod”

Intervenţia poliţiştilor bucureşteni, ameninţaţi cu bâte şi cuţite de familia unui interlop, redeschide discuţia despre siguranţa în misiuni.

Vezi și

Intervenţia poliţiştilor bucureşteni, ameninţaţi cu bâte şi cuţite de familia unui interlop, redeschide discuţia despre siguranţa în misiuni. Legislaţia nu îi ajută pe agenţi, care trebuie să se gândească de două ori dacă se pot apăra cu arma. O spune chiar unul dintre poliţiştii care au intervenit în scandalul din Capitală. Şi care face pentru prima oară dezvăluiri din culisele unei misiuni periculoase.

Imaginile cu poliţiştii bucuresteni care au participat la capturarea tânărului interlop din Capitală redeschis dezbaterea despre modul de acţiune al poliţiştilor în situaţii limită. În cazul de faţă, oamenii legii sunt acuzaţi de rudele şoferului arestat că au intervenit cu forţă disproporţionată şi au folosit arma fără rost. 

Printre cei care au ajuns descins în locuinţa suspectului este şi Alexandru Găitan. Agent şef principal la Secţia 24, era de era la serviciu când colegii de la secţia 19 au cerut sprijin prin staţie. 

'Erau trei zone de conflict, când am apărut noi acolo, persoanele s-au regrupat, au fugit în interior. Au lăsat copiii şi femeile între noi şi ei şi au fugit în pod.', povesteşte agentul.

Pe acelaşi subiect

Chiar şi femeile ar fi încercat să-i lovească pe agenţi. Găitan spune că într-o astfel de situaţie, folosirea armamentului din dotare e justificată. 

Cu o experienţă de peste 20 de ani în Poliţie, Alexandru Găitan este spune că legea este în continuare neclară. Şi îi lasă pe poliţişti descoperiţi în faţa unei fapte de ultraj. La sfârşitul lunii februarie, un proiect de lege pentru sporirea autorităţii poliţiştilor a ajuns în Parlament. 

Au incercat sa schimbe legislatia in ultima perioada si nu s-a vrut. Reprezentantii societatii civile au zis ca ni s-ar da prea multa putere si uite unde s-a ajuns, explică agentul.

Şoferul care a fugit de poliţişti şi le-a lovit autospeciala a fost arestat preventiv. Florin Nicolae are 27 de ani şi este cunoscut drept "Staicu", membru al clanului "Claus". Are un cazier lung de câteva pagini şi a ieşit din închisoare în urmă cu doar doi ani. Rudele sale au rămas martori în dosar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Scandal cu poliția la casa interlopului care a intrat cu mașina într-un echipaj, în București: ”Au lăsat copiii şi femeile între noi şi ei şi au fugit în pod”