Antena Meniu Search
x

Video Mister greu de elucidat, la Braşov: Ferestrele unui centru de afaceri se sparg din senin. Primăria cheltuie aproape 100 de mii de lei pentru reparaţii

La Braşov, Primăria plăteşte aproape 100 de mii de lei, pentru a dezlega misterul geamurilor de mari dimensiuni, sparte din senin, la un centru de afaceri recent inaugurat. Clădirea a costat aproape 65 de milioane de lei, iar câteva dintre ferestre au crăpat, fără ca cineva să poată spune precis din ce motiv.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.11.2021, 12:51

Vezi și

Centrul de Afaceri Transfer Tehnologic şi Incubator, din Braşov. Inaugurat în 2019, după nouă ani de şantier. Pe cât de complicat e numele, pe atât de neclar e şi motivul pentru care pereţii din sticlă se sparg acolo unul după altul.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Par pietre preţioase, însă sunt doar bucăţi dintr-un geam securizat spart. Și sunt, poate, cea mai bună dovadă a faptului că, la această investiție de 65 de milioane de lei, a Primăriei Brașov, cioburile n-au adus niciodată noroc.

Primele geamuri crăpate au fost observate de angajaţii clădirii în urmă cu câteva luni.

Angajată: La interior nu am observat, deci tâmplăria asta exterioară. Şi pe acolo văd că e unul crăpat.

Pe acelaşi subiect

Angajat: Le vedeam când mai crăpa câte unul, dar de auzit, nu am auzit niciodată. 

O întrebare la care nimeni nu poate răspunde

De la deschiderea şantierului, lucrarea a avut doi anteprenori generali. Nici ei nu au vreo explicaţie pentru cele întâmplate. 

Ciprian Butnaru, director general companie construcții: Noi am montat în perioada 2015-2016. Prin mai am părăsit şantierul, în 2016. Şi de atunci nu ni s-a adus la cunoştinţă că ar fi probleme de genul acesta. 

Bogdan Șulea, director general companie construcții: Noi am avut un proiect acolo, am respectat proiectul. Totul s-a făcut după un proiect. Am comandat sticla la un producător de sticlă autorizat, sunt documente de calitate, certificate de garanţie.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Avem 18 geamuri crăpate, trebuie să vedem a cui este vina şi să le înlocuiască pentru că acea clădire este în garanţie. Vedem dacă este constructorul de vină, dacă este proiectantul de vină. 

Pentru a elucida misterul geamurilor crăpate, Primăria trebuie să scoată acum din buzunare aproape o sută de mii de lei pentru o expertiză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Mister greu de elucidat, la Braşov: Ferestrele unui centru de afaceri se sparg din senin. Primăria cheltuie aproape 100 de mii de lei pentru reparaţii