Antena Meniu Search
x

Video Misterul din Câmpina. Cum a ajuns bacteria în apă: deşeuri medicale sau resturi menajere, găsite de reporterii Observator la Barajul Paltinul

Gunoaie de toate felurile, de la deşeuri medicale la resturi menajere! Asta au găsit reporterii Observator la Barajul Paltinul! Nu e de mirare că apa care ajunge în casele locuitorilor din Cîmpina este contaminată cu o bacterie periculoasă: clostridium! De două zile peste 30 de mii de oameni nu au voie să bea apă de la robinet.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 15.08.2021, 20:06

Vezi și

Sunt deja două zile de când s-a dat alerta la Câmpina: apa de la robinet nu este bună de băut. E contaminată cu clostridium, o bacterie periculoasă. Localnicii fac stocuri de zeci de litri de apă de la magazine. Un tânăr a cumpărat 60 de litri de apă în ultimele zile.

"Nu cred c-o să revină prea curând situaţia asta. Odată ce tot ce e pe ţevi e infestat. Trebuie să laşi apa 10 minute să curgă, să nu se mai vadă clorul. Are un miros aşa ciudat, dar nu miroase clor. Apa e din ce în ce mai închisă la culoare, mai vâscoasă, acum are un miros diferit faţă de cum avea la început. O să ajungă direct la canalizare", spune un locuitor din Câmpina.

O femeie susţine că de la apa de la reţea i-a fost rău: "Am luat medicamente, am fiert nişte ceai de mentă. Sigur că da, mi-a fost teamă pentru sănătatea mea. Nu numai pentru mine, ci şi pentru cei din jurul meu. Apa e foarte importantă". "Este o bacterie care poate să provoace toxinfecţie alimentară destul de frecvent. Clostridiile au capacitatea de a forma pori de a se proteja de extremele de mediu. Prin fierbere, există posibilitatea să nu fie distruşi", a declarat Ştefan Lazăr, medic infecţionist.

În timp ce cei 30 de mii de oameni din Câmpina cumpără apă, autorităţile înceracă să descopere sursa contaminării. Pe lacul de acumulare, sursa de apă a oraşului, zac gunoaiele: peturi, resturi menajere, deşeuri din construcţii, deşeuri medicale. Analizele celor de la Apele Române arată că după tratare, apa din lac nu este periculoasă. Mai departe, problema este pasată în curtea societăţii care distribuie apa în oraş. Compania care distribuie apa spune că procesul de igienizare se realizează zilnic.

"Astăzi dimineaţa am fost la rezervoarele de apă să văd pe care le operează hidpor prahova să văd dacă au golit rezervoarele, dacă au început să le igienizeze, sa le ecologizeze. Au venit şi medici dimineaţă", a declarat primarul din Câmpina. Noi probe pentru analiza apei vor fi luate marţi. Până atunci oamenii vor bea apă plată iar la mâncare vor putea folosi apa de la robinet doar dacă o fierb.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Misterul din Câmpina. Cum a ajuns bacteria în apă: deşeuri medicale sau resturi menajere, găsite de reporterii Observator la Barajul Paltinul