Antena Meniu Search
x

Video Misterul gropii de 5 metri care a apărut din senin lângă Constanţa. Localnicii din 23 august au alertat autorităţile

O groapă rotundă, adâncă şi cu diametrul de cinci metri, a apărut din senin pe un teren agricol din judeţul Constanţa. Localnicii din 23 august au găsit-o şi au anunţat autorităţile. Specialiştii cred că e vorba de un fenomen natural, cauzat de secetă. Apa din sol a scăzut iar pământul s-a surpat.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.09.2022, 19:42

Vezi și

Oamenii spun că nu au mai văzut până acum aşa ceva. Chiar şi ciobanul care a descoperit primul hăul de pe câmp spune că nu l-a crezut nimeni când a povestit prietenilor ce a văzut.

Cioban: Nu credeau. Au zis că poate mint io. Nu am de ce să mint. Mai ales când le-am zis că are 4-5 metri în jos, s-a lăsat şi pe zi ce trece se lasă.

Reporter: Şi cine v-a crezut până la urmă, fratele dvs., nu?

Cioban: Da. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Foarte anormal, deoarece noi am copilărit pe timpuri aici, era vie. Nu-mi amintesc să fi fost săpat de cineva, deci e ceva natural.

Zona din jurul craterului a fost izolată

Groapa care a apărut din senin este un real pericol pentru utilajele care se află pe câmp. Mai mult decât atât, pereţii sunt extrem de fragili şi se pot surpa oricând.

Florea Tomescu, politist local: Noi am anunţat autorităţile, ca să luăm primele măsuri de împrejmurie şi ferească Dumnezeu să nu cadă cineva înăuntru. 

Pentru că pămânul este încă nesigur, iar groapa tot creşte, au fost chemaţi experţi în domeniu, care au deja primele concluzii.

Glicherie Caraivan - geolog GeoEcoMar: În termeni de specialitate, avem de-a face cu o hrubă de sufoziune. Este un fenomen pur natural, nu-i nimic spectaculos în el, doar că e periculos.

În mod sigur procesul se va dezvolta, groapa se va mări.

Adrian Bâlbă - doctor în științe: O prăbuşire a unui tavan, probabil din cauză de secetă, pânza freatică a scăzut şi în consecinţă o cavitate foarte mare a lăsat posibilă această prăbuşire.

Autorităţile locale aşteaptă acum recomandările specialiştilor.

Dănuț Trușca - viceprimar 23 August: Suntem cu domnul profesor să ne dea o părere autorizată despre acest fenomen natural și să știm ce avem de făcut în continuare. Pe zona noastră nu a mai apărut așa ceva niciodată.

Experții iau în calcul și faptul că în zonă sunt peșteri şi este posibil ca o parte a unei galerii să se fi surpat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Misterul gropii de 5 metri care a apărut din senin lângă Constanţa. Localnicii din 23 august au alertat autorităţile