Antena Meniu Search
x

Video Mizerie, alimente stricate şi vitrine frigorifice cu gândaci. Inspectorii ANPC au găsit nereguli grave în supermarketuri

O cantitate uriaşă, peste şase tone de pipote şi ficat de pui infestate cu Salmonella, sunt retrase din supermarketurile Penny. Şi mai multe loturi de îngheţată, care conţin oxid de etilenă peste limitele permise sunt retrase de la vânzare de Auchan. Între timp, şirul controalelor inspectorilor de la Protecţia Consumatorului continuă. Grave nereguli- fructe şi legume mucegăite, alimente expirate şi vitrine frigorifice cu gândaci au fost decoperite în magazinele Lidl din ţară.

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 18:05

Vezi și

Mizerie, alimente stricate şi vitrine frigorifice cu gândaci. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite în urma unui control făcut în toată ţara, în supermarketurile Lidl. Produsele alimentare cu probleme au fost retrase de la comercializare, iar vitrinele frigorifice murdare sau foarte deteriorate nu vor mai fi folosite. Mai mult, s-a propus şi închiderea unui magazin din Ilfov pentru 6 luni.

''Nu înţeleg. Cum aţi curăţat până acum?  Aveţi o firmă care ţine mentenanţa pentru...?

Asta o facem noi după planul de rotire pe care ni-l trimite de la depozit? 

Şi când l-aţi făcut ultima oară? 

Pe acelaşi subiect

Ultima dată alaltăieri. Lăzile acestea- asta şi cu aia. 

Şi astea? 

Niciodată.'' 

Au fost date amenzi în valoare de 350 de mii de lei. Retailerul a trimis un comunicat prin care dă asigurări că problemele descoperite vor fi remediate în cel mai scurt timp.

Alimente retrase de la vânzare

Şi nu sunt singurele probleme care ameninţă sănătatea clienţilor. Peste şase tone de pipote şi ficat de pui sunt retrase de la vânzare din magazinele Penny, după ce au fost depistate cu salmonella. Însă multe produse au ajuns în casele oamenilor, aşa că retailerul face apel ca aceştia să le aducă înapoi sau să le distrugă. Tot astăzi, un alt lanţ de supermarketuri a anunţat că mai multe loturi de îngheţată au oxid de etilenă peste limitele permise. Această substanţă este folosită ca pesticid şi sterilizant în aditivii alimentari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mizerie, alimente stricate şi vitrine frigorifice cu gândaci. Inspectorii ANPC au găsit nereguli grave în supermarketuri