Antena Meniu Search
x

Video Moaştele Sfântului Andrei Criteanu, aduse din Creta la Iaşi, lângă racla Cuvioasei Parascheva. Pentru ce s-au rugat oamenii, după ce au stat la cozi uriaşe

Continuă Pelerinajul la Iaşi acolo unde zilele acestea mii de oameni vin să se roage la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Seara trecută, lângă racla cu Moaștele Sfintei au fost aşezate și Moaștele Sfântului Andrei Criteanu. Sute de persoane venite din toată ţara au luat parte la procesiunea prin care Moaștele au fost aduse la Iaşi. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.10.2023, 08:49

Vezi și

Un sobor de preoți și sute de credincioși au întâmpinat Moaștele Sfantului Andrei Criteanu care au ajuns seara trecută la Iaşi. 

Moaştele Sfantului Andrei Criteanu, aduse la Iaşi

"Acum am venit special ca să îl întâmpin pe Sfântul Andrei la Iaşi", spune o femeie. Întrebată dacă s-a mai rugat la el, răspunde: "Da, în fiecare post la început. Cum a spus şi Preasfinţitul, în prima săptămână, a cincea, ne închinăm la rugăciunile Sf. Andrei Criteanu".

"Au fost aduse din Insula Creta binecuvântatele moaşte ale Sfântului Andrei, care în veacurile 6 şi 7 a vieţuit în această insulă binecuvântată de Dumnezeu. Nădăjduim să fie spre bucuria credincioşilor care se îndreaptă în aceste zile spre Iaşi", a spus IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei.

Pe acelaşi subiect

Moaștele au fost aşzate apoi la baldachinul cu flori, alături de cele ale Sfintei Cuvioase Parascheva și vor rămâne acolo spre închinare până în weekend.

"Două ore şi jumătate cred că am stat şi multumesc Maicii Domnului, Cuvioasei şi Sf. Andrei că m-a ajutat să mă închin la sfintele lui moaşte, care bineînţeles că ne ajută foarte mult. Să îmi dăruiască sănătate mie şi celor dragi, că dacă avem sănătate avem de toate", spune o femeie.

Cozi de mii de oameni la moaşte

Între timp, mii de oameni au stat și noaptea trecută la rand, iar pentru a le face așteptarea mai ușoară, voluntarii le-au oferit ceai și gustări calde.

"Nu pentru toată lumea aşteptarea a fost uşoară, peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri mecale de la începutul pelerinajului şi 10 au ajuns şi la spital", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

Peste 110.000 de pelerini și s-au închinat în primele cinci zile de pelerinaj de la Iaşi. Numărul cel mai mare de pelerini este așteptat însă abia de acum. Majoritatea vor să ajungă să se închine la Sfânta Parascheva de ziua ei, pe 14 Octombrie, atunci se estimează că timpul de așteptare la rând ar putea ajunge și la 20 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Moaştele Sfântului Andrei Criteanu, aduse din Creta la Iaşi, lângă racla Cuvioasei Parascheva. Pentru ce s-au rugat oamenii, după ce au stat la cozi uriaşe