Antena Meniu Search
x

Galerie foto Mobilizare impresionantă de forțe pentru Valentina, o fetiță de 5 ani dispărută în Brăila. Copila a fost găsită azi noapte la o fermă, printre baloți de paie

A fost o mobilizare de forțe impresionantă în satul Corbeni, comuna Racovița din județul Brăila. Zeci de polițiști, jandarmi și voluntari au cautat o fetiță de 5 ani care a plecat de acasă ieri la amiază, în jurul orei 16.00, și nu s-a mai întors. Disperată, mama copilei a alertat autoritățile și, după ore bune de căutări, aproape de miezul nopții, micuța a fost găsită teafără la o fermă, cățărată pe niște baloți de paie. Valentina s-a ținut după căței și n-a știut să se mai întoarcă acasă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.10.2022, 11:01

Seara trecută, un apel la 112 anunța că o fetiță de doar 5 anișori a dispărut de acasă. Mama copilei a fost cea care a alertat poliția, speriată că fiica ei nu se mai întoarce și nu reușește să o găsească. Agenții au lansat și un apel public, în speranța că cineva are informații sau a văzut-o pe micuța Valentina. 

"Astăzi (aseară n.r.), 28 octombrie, la ora 19:11, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, din satul Corbeni, comuna Racovița, cu privire la faptul că fiica sa, Vladov Valentina-Ionela, în vârstă de 5 ani, a dispărut de la domiciliu, în jurul orei 16:00 și nu a mai fost găsită. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție", a transmis aseară IPJ Brăila. 

Imediat, în satul Corbeni, locul unde Valentina fusese văzută ultima oară, a fost declanșată o mobilizare impresionantă, mai ales că trecuseră câteva ore până la alertarea polițiștilor și deja se înserase. Zeci de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au periat zona, în căutarea fetiței. Au participat inclusiv localnici, dar și voluntari de la ONG-ul "Rescue 4X4", aceștia din urmă fiind solicitați de către Inspectoratul de Poliție Județean. "De asemenea, pentru căutări, sunt folosite de polițisti trei binocluri cu termoviziune și câine de urmă", au precizat polițiștii brăileni în informarea despre dispariția fetiței.

Valentina a fost găsită la o fermă, pe niște baloți de paie. S-a ținut după căței și n-a știut să se mai întoarcă acasă

Pe acelaşi subiect

Într-un final, aproape de miezul nopții, o echipă formată dintr-un polițist și trei jandarmi a găsit-o pe micuță la aproximativ 1 kilometru de casă. Era la o fermă, situată între localitatea Corbeni și Salcia Tudor și "nu a fost victima vreunei infracțiuni". 

Copila era pe niște baloți de paie. Le-a spus jandarmilor că s-a ținut după căței și n-a știut să se mai întoarcă acasă. S-a plâns că îi este frig, așa că unul dintre jandarmi s-a dezbrăcat de haină pentru a o acoperi pe Valentina, care plecase de acasă în papuci de gumă. 

Întreaga poveste cu final fericit a fost relatată chiar de jandarmi. 

"Am găsit-o (cei trei subofițeri și agentul de poliție - n.n.) pe fetiță la o fermă de la marginea satului. Era cățărată pe niște baloți de paie. Când am pus lumina lanternei pe baloți, am observat capul unui cățel, apoi pe fetiță. Ne-am apropiat de ea, iar fetița a spus că îi este frig. Am coborât-o, am îmbrăcat-o cu vestonul (bluza uniformei de jandarmerie n.n.) și am urcat-o în mașină, la căldură", a povestit jandarmul Cătălin Lipan.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am întrebat-o cum s-a rătăcit. Ne-a povestit că se juca în curte cu cei doi cățeluși, iar la un moment dat aceștia ar fi ieșit din curte, iar ea s-ar fi ținut după ei. Ar fi ajuns aici, la fermă, și nu a mai știut să se întoarcă acasă, mai ales că deja se înnoptase. Și, deși are doar 5 ani, nu părea deloc speriată. Era vorbăreață. Ne spunea cât de mult își dorește să se întoarcă acasă, la mama ei, și să se bage la somn", a adăugat plutonier Lipan. 

Ceilalți doi subofițeri jandarmi care au făcut parte din echipa care a găsit copila sunt plutonier Valentin Piroșcă și sergent major Iulian Dima. Acțiunea de căutare a fetiței a fost coordonată de prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, asistat de inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Iulian Albăceanu. 

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Adrian Obreja -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mobilizare impresionantă de forțe pentru Valentina, o fetiță de 5 ani dispărută în Brăila. Copila a fost găsită azi noapte la o fermă, printre baloți de paie