Antena Meniu Search
x

Video Momente de groază pentru 140 de oameni dintr-un bloc din Sectorul 4, după o explozie puternică. "Nu mai nimeream uşa. Ne-a împuşcat, e vreun cutremur, e vreo bombă?"

Explozie puternică într-un bloc din Sectorul 4 al Capitalei, în zorii zilei, de la o butelie lăsată deschisă. 140 de oameni au fugit cu ce aveau pe ei, dar alţii au rămas captivi în case şi au fost salvaţi de pompieri. Deflagraţia a distrus complet 13 apartamente şi două maşini din faţa blocului. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 16.10.2022, 19:53

Vezi și

Deflagraţia s-a produs dimineaţa în jurul orei şase, într-un apartament aflat la etajul unu al unui bloc de garsoniere din Sectorul 4 al Capitalei. Cei mai mulţi locatari dormeau şi nu şi-au dat seama ce se întâmplă. 

Au rămas fără case, după o explozie puternică 

Femeie: Dormeam şi în somn am auzit o bubuitură. Ne-am speriat şi am ieşit afară. La etajul 1 e... Toate uşile sunt distruse. 

Bărbat: Nu mai nimeream uşa. Zic, ce se întâmplă? Ne-a împuşcat, e vreun cutremur, e vreo bombă? Am fugit dezbrăcaţi, cum ne-am aflat, afară. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Şi atât! Când am sunat la 112 n-am putut să vorbesc. Am rămas şocat.

Şocaţi, oamenii şi-au luat animalele de companie şi au fugit în stradă în pijamale. 140 de persoane au ieşit singure din bloc. La trei apartamente uşile s-au blocat şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-i evacua pe oamenii rămaşi prizonieri în case. 

Femeie: Uşa mi-a venit peste copii în pat şi jumătate din uşa de la intrare, peste noi, în pat. Prima reacţie a fost să îi scoatem din casă cât mai repede. Când am ridicat uşa de pe cel mic era săracul...Copiii aveau capul aici, deci puteau să...

Răzvan Vrabie, ISU Bucureşti: Au fost evacuate din bloc circa 140 de persoane. Trei persoane le-am descarcerat din interiorul apartamentelor. Din cauza uşilor îndoite a trebuit să le scoatem noi din apartament.  

13 apartamente au fost complet distruse. Explozia a fost atât de puternică încât geamurile s-au făcut ţăndări, iar în faţa blocului au ajuns haine, oale şi ghivece. Două maşini parcate au fost avariate. 

Femeie-reporter: Eu m-am dat jos şi m-am împiedicat. Până şi frigiderul... Mi-a sărit totul din el. 

- Asigurare aveaţi?

- Nu. Vă spun sincer nu. 

Proprietarul locuinţei unde a avut loc explozia, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a ajuns la spital cu arsuri. 

Preşedinte de bloc: Era un bătrân de care nu avea grijă nimeni.

Bărbatul ar fi vrut să-şi facă o cafea. Ar fi aprins focul, dar flacăra de la aragaz s-a stins. Bărbatul nu ar fi oprit şi butelia. Nenorocirea, inevitabil, s-a produs. 

Preşedinte de blocPe aragaz se vedea cafea, el cred că a făcut cafea, a dat peste foc. Vă daţi seama. Asta făcut-o peste noapte, atâtea gaze acumulate... că altfel nu puteau să se rupă 40 de uşi. 

Primăria le-a oferit oamenilor cazare în locuinţe sociale, dar toţi au preferat să se întoarcă acasă. Au inceput deja sa si repare singuri apartamnetele. Niciun proprietar nu avea asigurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Momente de groază pentru 140 de oameni dintr-un bloc din Sectorul 4, după o explozie puternică. "Nu mai nimeream uşa. Ne-a împuşcat, e vreun cutremur, e vreo bombă?"