Antena Meniu Search
x

Video Momente emoționante dedicate marelui Ivan Patzaichin, la Festivalul vâslelor, Rowmania. Cinci decenii de când lua aurul la JO

În memoria unui mare campion: Festivalul vâslelor, Rowmania, s-a încheiat în Deltă cu un moment emoţionant, dedicat lui Ivan Patzaichin. Se împlinesc cinci decenii de când cucerea o medalie de aur şi respectul lumii întregi. O cursă care ar fi fost pe placul lui a fost organizată la Tulcea, iar festivalul îi poartă numele de anul acesta. 

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 10.09.2022, 20:29

Vezi și

Au vâslit cu toată viteza înainte. 12 echipe din toate colţurile ţării s-au întrecut, azi, pe lacul Ciuperca de la Tulcea. În echipaje de 10+1, cum sunt configurate canotcile inventate de Ivan, participanţii au zburat spre linia de finish. Competiţia a încheiat cele şase zile de Festival Rowmania, dedicate multiplului campion mondial, european şi Olimpic Ivan Patrazchin.

De 11 ani, festivalul Rowmania adună cei mai mari iubitori ai sporturilor cu vâsle. Printre momentele de neratat este cursa canotcilor de la Tulcea spre Mila 23. Satul natal al lui Ivan. Canalele pline de un verde crud, speciile rare de păsări sau mirosul nuferilor de toamnă, fac din acest traseu unul de vis. 

Odată ajunşi, sportivii trag canotcile la ponton şi campează. Localnicii îi întâmpină cu spectacole populare colorate, ştiuci delicioase, scrumbii fragede, iar nopţile sunt mai mult albe...

Atmosferă înălțătoare la Festivalul Rowmania

Pe acelaşi subiect

După o noapte de ţinut minte, a venit o seară emoţionantă. Sunt celebraţi 50 de ani de la momentul în care Ivan Patzaichin câştiga medalia de Aur la jocurile Olimpice de la Munchen, după ce s-a calificat în finala de o mie de metri cu pagaia ruptă. Teodor Frolu, cel mai bun prieten al lui Ivan, Ivona Patzaichin, fiica lui şi Toma Simionov, partenerul cu care a ascultat imnul României pe cea mai înaltă treaptă, au rememorat cursa istorică.

Toma Simionov: El credea că se poate mai mult și de aici am avut un mare curaj și încredere în el și l-am urmat.

Ivona Patzaichin: Pentru mine și pentru mama, tata a fost întotdeauna prințul nostru... Îmi doresc din tot sufletul să continuăm cu acest festival, care de anul acesta se numește Ivan Patzaichin.

Seara s-a încheiat cu un concert plin de emoţie. Corul Rusalka şi Subcarpaţi au cântat melodia Ivan. Un moment... in memoriam. Totul, sub cerul luminat de un spectacol cu drone, nemaivăzut. Pe stele a fost desenat profilul marelui Campion. Ivan Patzaichin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Momente emoționante dedicate marelui Ivan Patzaichin, la Festivalul vâslelor, Rowmania. Cinci decenii de când lua aurul la JO