Antena Meniu Search
x

Video Momente emoţionante la plecarea Regelui Charles din Viscri. Românii i-au făcut daruri alese, iar monarhul a rupt cordonul de securitate, să-şi ia rămas bun de la ei

Vacanţa Regelui Charles pe meleagurile noastre s-a încheiat cu o vizită în satul său de suflet, Viscri. Monarhul a fost azi întâmpinat de sute de localnici care i-au daruit palincă, flori si cărţi. Înainte de a pleca spre aeroportul din Târgu Mureş, Majestatea sa a rupt cordonul de securitate pentru a-şi lua rămas bun de la localnici. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 06.06.2023, 21:23

Vezi și

Relaxat şi zâmbitor, Regele Charles a glumit cu jurnaliştii care i-au luat-o în faţă şi au ajuns înaintea lui la Viscri. În faţa "casei albastre", monarhul britanic a fost întâmpinat cu aplauze de sute de oameni, localnici şi turişti. A dat mâna cu ei, le-a acceptat cadourile şi a avut un gând bun pentru fiecare. 

Regele Charles, ultima zi în România

Ion şi Ileana au venit tocmai din satul Breb din Maramureş. Au fost şi la încoronare în Regat aşa că nu puteau rata ocazia de a-l reîntâlni pe rege în România. "Am adus un cadou pentru rege, o sticlă cu horincă. La noi, în Maramureş este o regulă să ciolpleşti, să bagi în sticle. Ăsta e un fus cu zurgălei şi am încercat să scriem şi numele regelui pe ea", spune Ion Bozai. "Ne-a invitat casa Regală, că noi am fost şi la Londra, noi îl considerăm consăteanul nostru", adaugă Ileana Bozai.

Doi turişti din Australia au avut parte de surpriza vieţii când l-au văzut pe Regele Charles pe străzile din Viscri. "E o surpriză minunată pentru noi. Când a auzit accentul autralian s-a întors imediat. S-a apropiat şi ne-a vorbit. I-am reamintit că a trecut pe lângă casa noastră", povestesc ei. 

Pe acelaşi subiect

Regele Charles a participat şi la o întâlnire privată. "Ultima oprire a Majestăţii Sale este la Viscri, la Biserica Fortificată. Aici se întâlneşte cu meşteşugari şi localnici", arată Bianca Iacob, reporter Observator. 

La eveniment a fost şi Regele Cioabă. A avut un cadou special pentru Regele Charles al III lea şi chiar s-a fotografiat cu monarhul. "Eu cred că Majestatea Sa cunoaşte culorile noastre, ale steagului. Este un mic vas şi aici este şi această căldare, i-am făcut şi o plachetă - De la rege pentru rege", spune Dainel Cioabă, autointitulat rege al romilor. 

Întâlnirea cu Regele i-a emoţionat până la lacrimi pe localnici. "Am avut emoţii! Dânsul a dat mâna cu mine şi m-am bucurat foarte mult", mărturiseşte un localnic, plângând. La sfârşitul vizitei, regele a rupt cordonul de securitate pentru a se întâlni cu Sofia. O fetiţă de 10 ani care a venit cu un cadou special: "I-am desenat şi ceva şi, ca să se simtă şi fericit, i-am dat şi nişte flori. I-am desenat o mămăruţă şi alte flori. A zis multumesc!"

"Sunt atât de încântat pentru România, că el încă poate să vină aici şi să se bucure de intimitatea şi frumuseţea acestor zone. Este o parte atât de frumoasă a Transilvaniei", crede Charlie Ottley, regizor britanic. Regele a plecat în Marea Britanie de pe Aeroportul din Târgu Mureş. Vizita de cinci zile de la noi din ţară este prima călătorie externă de după Încoronare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Momente emoţionante la plecarea Regelui Charles din Viscri. Românii i-au făcut daruri alese, iar monarhul a rupt cordonul de securitate, să-şi ia rămas bun de la ei