Antena Meniu Search
x

Momentul accidentului aviatic în care Dan Ştefănescu şi-a pierdut viaţa ar fi fost filmat chiar de pilot. Anchetatorii au găsit o cameră de filmat în epavă

Pilotul Dan Ştefănescu şi-ar fi înregistrat ultimul zbor şi implicit şi impactul cu solul, înainte de a muri în accidentul aviatic de la Strejnicu. Anchetatorii au găsit o cameră de filmat în epava avionului Suhoi 31, care urmează să fie cercetată de specialişti. 

de Redactia Observator

la 27.03.2022, 22:53

Momentul accidentului aviatic în care Dan Ştefănescu şi-a pierdut viaţa ar fi fost filmat chiar de pilot. Anchetatorii au găsit o cameră de filmat în epavă

Se crede că experimentatul pilot ar fi surprins în imagini chiar şi momentul impactului. Până atunci, anchetatorii nu exclud nicio posibilitate. Fie că vorbim de o defecţiune tehnică a apratului sau chiar de o problemă medicală. 

Dan Ștefănescu, era „aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați” și avea peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737. Era multiplu campion mondial la acrobaţie şi pilot de linie. A pilotat peste 20 de tipuri de avioane. Făcea parte din celebra formaţie Iacării Acrobaţi, pe care o admiram la fiecare show aviatic.

Ultimul zbor pentru Dan Ştefănescu

Cunoscutul pilot era la manşa avionului de acrobaţie Suhoi-31, cel în care făcea spectacol pe cer la show-urile aeriene. Avionul privat s-a ridicat de pe Aerodromul Bănești pentru un zbor de antrenament. În jurul orei 14 şi 40 de minute, avionul s-a prăbușit pe câmp, în satul Strejnicu, la câţiva kilometri de Ploieşti. 

Ancheta prăbuşirii a fost preluată de Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploieşti. Primele informaţii arată că ar fi cedat motorul sau o aripă a avionului de fabricaţie rusească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Momentul accidentului aviatic în care Dan Ştefănescu şi-a pierdut viaţa ar fi fost filmat chiar de pilot. Anchetatorii au găsit o cameră de filmat în epavă