Antena Meniu Search
x

Video Momentul exploziei care a devastat blocul din Craiova. O cameră de supraveghere a surprins imaginile dezastrului

Imagini cu explozia devastatoare care prăbușit parțial, noaptea trecută, primul etaj al unui bloc din Craiova. Momentul deflagrației puternice a fost surprins de o cameră de supraveghere. O femeie a murit sub tonele de moloz, iar alte două persoane au ajuns în stare gravă la spital. Pentru că stuctura clădirii a fost grav afectată, zeci de familii au rămas pe drumuri, în prag de sărbători.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 13:45

Vezi și

Noi imagini de la explozia devastatoare, de noaptea trecută, dintr-un bloc din Craiova. Momentul deflagraţiei a fost surprins de camerele de supraveghere de pe stradă. Explozia a fost atât de puternică încât a dărâmat cu totul faţada blocului. Uşiile apartamentelor au zburat din balamale, iar cablurile electrice au ţâşnit pur şi simplu din pereţi. Din păcate, o femeie a murit, îngropată sub tonele de moloz, iar trei oameni au ajuns în stare gravă la spital. În total, 50 de locatari au fost evacuaţi din blocul distrus de explozie. Imediat a fost activat şi planul roşu de intervenţie. Iar până la sosirea salavatorilor, mai mulţi bărbaţi au încercat ei să-şi salveze vecinii. 

Acumularea de gaze, posibila cauză a exploziei din Craiova

Acumularea de gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seara la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei au fost dusse la spital. ISU Dolj anunță că joi au fost reluate acțiunile de căutare și de îndepărtare a elementelor de construcție. "În acest moment s-a reluat misiunea de căutare - salvare și îndepărtare a elementelor de construcție. Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în curs de desfășurare, implicându-se toate organele abilitate", a transmis joi ISU Dolj.

Reamintim că explozia s-a produs aproape de miezul nopții, într-un bloc din Craiova. În urma deflagraţiei, etajul întâi s-a prăbușit parțial.

O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite şi transportate la spital. Dintre acestea, o femeie este internată în ATI pentru chirurgie plastică, având arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. O altă victimă a primit ingrijiri medicale de urgenţă, a fost investigată şi nu necesita internare în spital, dar va beneficia de suport psihologic. O altă persoană se află încă în UPU, policontuzionată. A primit ingrijiri medicale de urgenţă, a fost investigată şi nu necesită internare in spital.

Potrivit ISU Dolj, la locul evenimentului au rămas, în cursul nopții, o autospecială cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Craiova pentru asigurarea măsurilor de asigurare a zonei, un echipaj IPJ Dolj și un echipaj IJJ Dolj. Aproximativ 50 de oameni au fost evacuaţi din imobil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Momentul exploziei care a devastat blocul din Craiova. O cameră de supraveghere a surprins imaginile dezastrului