Antena Meniu Search
x

Video Momentul imploziei spectaculoase de la Combinatul Azomureş. Turn industrial de 50 de metri, detonat cu dinamită pentru a construi un parc fotovoltaic

Explozie spectaculoasă, ţinută sub control! Unul dintre turnurile de răcire ale apei industriale de pe platforma Combinatului Azomureş, înalt de 55 de metri, a fost detonat, ieri, în urma unei proceduri organizate. Turnul a fost scos din funcţiune în urmă cu 15 ani şi a fost demolat, prin implozie, de către o firmă specializată în domeniu.

de Redactia Observator

la 29.09.2023, 08:05

Vezi și

Demolarea turnului s-a făcut prin dinamitare, fiind metoda cea mai eficientă pentru demolarea sigură a structurilor mai mari. Oamenii din zonă au primit un mesaj Ro-Alert prin care au fost informaţi despre explozie.

Lucian Muica, responsabil siguranţă Azomureş: Am creat un perimetru de siguranţă, cu o rază de 300 de metri în jurul turnului.

Operaţiunea controlată şi sigură

Operaţiunea a fost realizată cu ajutorul unei echipe specializate, care a asigurat toate măsurile de siguranţă. 

Pe acelaşi subiect

Georgiana Oltean, purtătorde cuvânt ISU Mureş: La faţa locului, pompierii mureşeni vor efectuat o perdea de apă în exteriorul amplasamentului, iar mai apoi, în interiorul amplasamentului vor acţiona pompierii serviciului privat al operatorului economic, la fel, cu o perdea de apă pe amplasament.

Turnul, nefolosit de 15 ani

Turnurile au fost construite în anii 60, în prima etapă de dezvoltare a companiei Azomureş.

Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureș: Chiar dacă, la un moment dat, ar fi fost reparat, acest turn nu ar mai fi fost folosit niciodată. Peste câţiva ani s-ar putea să fi apărut probleme de structură şi atunci s-a luat decizia ca mai bine să fie demolat acum decât să provoace anumite probleme pe viitor.

în locul turnului demolat se va construi un parc fotovoltaic care va aduce o schimbare companiei prin folosirea energiei verzi în producţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Momentul imploziei spectaculoase de la Combinatul Azomureş. Turn industrial de 50 de metri, detonat cu dinamită pentru a construi un parc fotovoltaic