Antena Meniu Search
x

Monica Adăscăliţei, noul manager al Spitalului din Botoşani, reţinută în dosarul angajărilor fictive. Un post de asistent costa 15.000 de euro

Noi percheziţii în cazul de corupţie de la Spitalul Județean Botoşani. 

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 08:34

Vezi și

Ieri, procurorii DNA au descins la mai multe birouri din cadrul unităţii medicale, printre care şi cel al noului manager Monica Adăscăliţei. Percheziţii au fost chiar şi la domiciliul acesteia, pentru a căuta mai multe probe în dosar.

Adăscăliţei este urmărită penal în dosarul fraudării examenelor de angajare în unitatea medicală din Botoşani, în care au mai fost reţinuţi pentru corupţie şi fostul manager al spitalului, Doina Caba, fostul director de îngrijiri, Coca Stela Crîşmaru, dar şi doi medici şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei. În dosar se fac cercetări cu privire la comiterea de către funcționari publici a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada 2018-2023, în contextul fraudării unor concursuri de promovare/ocupare a unor posturi și al transferurilor de personal medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

15.000 de euro pentru postul de asistent medical

Concret, inculpații ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, de la diverse persoane, inclusiv personal medical bijuterii și sume de bani cuprinse între 8.000 - 15.000 de euro pentru un post de asistent medical, iar un post de altă natură, cum ar fi: muncitor, îngrijitor, brancardier, spălatoreasă, ș.a., sume cuprinse între 2.000 - 5.000 de euro. Sumele de bani creșteau, în funcție de adaosul fiecărui intermediar participant la mecanismul infracțional.

Procurorii arată că, în anul 2019, „costul” pentru ocuparea unui post de asistent ar fi fost de 8.000 de euro, în 2022 a crescut la 10.000 euro, iar în 2023 a ajuns la 15.000 euro.

Monica Adăscăliţei a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în luna august a anului trecut, în urma scandalului privind decesul în Maternitatea Botoşani a Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care ajunsese la spital în stare gravă, dar a fost ignorată de medicul de gardă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Monica Adăscăliţei, noul manager al Spitalului din Botoşani, reţinută în dosarul angajărilor fictive. Un post de asistent costa 15.000 de euro